Moskva-rejsen var skandaløs

ET DEMOKRATI har de politikere, folket har valgt - hvilket jo egentlig er udmærket. Man siger også, at folket har de politikere, det har fortjent - hvilket absolut ikke altid er helt så godt.

Som nu f.eks. Lasse Budtz, et eksemplar af racen, jeg forgæves har prøvet at glemme.

I forbindelse med den netop udkomne forskningsrapport dukker han op igen og - naturligvis - med endnu et krampagtigt og patetisk forsøg på at retfærdiggøre "Smukke Kjeld's rejseklub" i almindelighed og sig selv i særdeleshed.

Det eneste, han nogen sinde har haft delvis ret i, er - som han nu siger - at klubbens udflugt til Moskva som Centralkomiteen's gæster måske var overflødig; det delvise går i den forbindelse på ordet "måske".

En skandale

Nævnte rejse var i alle henseender en skandale og cementerede blot det generelle indtryk af det "alterna(t)ive" flertal som komplet ansvarsløst, et forhold, som sættes i relief af, at netop komiteen efterfølgende roste netop Socialdemokratiets indsats i kampen mod opstilling af nye raketter i Europa.

Lasse Budtz og hans kumpaner glemte bekvemt, og glemmer fortsat, at de allerede opstillede var sovjetiske, og at Folketinget under Anker Jørgensens regering havde vedtaget at støtte opstilling af tilsvarende vestlige, men da hensigten jo egentlig bare var at genere den daværende borgerlige regering, som var i færd med at rydde op i Anker Jørgensens fallitbo, var det selvfølgelig også bare et inferiørt problem, så pyt med Danmarks renommé hos vore allierede.

Skamplet

Uanset hvor mange hvidvaskninger var det en skamplet på dansk sikkerhedspolitik.

Lenins udtryk om "nyttige idioter" bestræbte Lasse Budtz sig specielt i sin folketingskarriere altid ihærdigt på at leve op til, men spørgsmålet er alligevel, om han nogen sinde kom op på mere end 50 pct.?

Om det så var nyttig eller det andet svæver i vinden.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen