En stolt fortid bag KU

KRONIKØREN 4/7 tager fat på en kærkommen debat om Konservativ Ungdoms (KU) fortid. KU er Danmarks ældste politiske ungdomsorganisation og har en stolt og imponerende fortid såvel som fremtid.

Alt for ofte er KU blevet angrebet af venstrefløjens og ukyndige historikeres beskyldninger om, at Konservativ Ungdom i 1930'erne var nazister.

Sandheden er den, at stort set alle ungdomspolitiske, landbrugs- og spejderforeninger var uniformerede i 1930'erne, og en uniform gør næppe nogen til nazist. Som kronikøren også er inde på, så ligger konservatismens realisme utrolig langt fra såvel nazismen som fascismen, og KU kæmpede i 1930'erne for såvel jøderne som andre minoritetsgrupper, som vi også gør i dag.

KU var herudover de første i modstandskampen, og mange kender KU'ernes indsats fra filmen "Drengene fra Skt. Petri", der er baseret på en række KU'ere fra Aalborg.

KU'ere over hele landet gennemførte mange vellykkede attentater mod nazisterne, men mistede omkring 50 medlemmer i kampen mod nazismen. Blandt andet i deres minde er det uacceptabelt, at KU er udsat for sådanne beskyldninger om et nazistisk tilhørsforhold.

KU lever stadig med disse usande beskyldninger fra venstrefløjen påhæftet, men heldigvis er der flere og flere, der får øjnene op for sandheden og kigger bag uniformen og på den fædrelandsloyale og minoritetstolerante politik, som KU førte i 1930'erne.

KU er i dag den hurtigst voksende ungdomspolitiske forening og kæmper stadig for frihed, retfærdighed og tolerance med en stolt fortid i bagagen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen