Forbyd fyrværkeri

ENDNU EN nytårsaftensdag er gået med de sædvanlige festlige begivenheder.

Flere dræbte af nytårsskyts. Mange huse nedbrændt som følge af nytårsskyts. Tryk på hospitalerne med forbrændte og kvæstede mennesker.

Slagsmål i massevis - flere og flere under anvendelse af knive med deraf følgende drab og lemlæstelse.

De fleste forældre til små børn hader denne dag. Ældre mennesker er frygtelig bange. Husdyr plages og skræmmes. Den vilde fauna er i panik, og himmel og jord forurenes.

Hvad koster denne dag i menneskelig tragedie? Hvad koster den i materielle tab?

Andre måder

Der er tale om gigantiske beløb, som kunne anvendes meget bedre til gavn for samfundet.

Indse at mennesker i bred almindelighed ikke kan håndtere "krudt og kugler" på forsvarlig vis. Også fordi der i Danmark er en lang tradition for, at nytårsaften drikker man sig fra sans og samling, - og så skal det nye år skydes ind. Ske, hvad der vil.

Er det en værdig tradition at viderebringe til børn og børnebørn?

Er danskerne ikke så kreative, at de kan finde gode alternativer til festligholdelse af et nyt års komme uden død og ødelæggelse?

Overlad fyrværkeri til fagfolk, når noget skal fejres på ekstra festlig vis. Så befries vi for alle disse meningsløse ulykker hvert eneste år.

"Halve" forbud hjælper ikke. Der importeres bare ulovligt fyrværkeri og skabes grobund for en masse bagmænd, som skummer fløden hvert år på menneskers letsind.

Jeg ville gerne se den regering, som har mod og mandshjerte til helt at afskaffe al den lidelse - hvert eneste år - igen og igen.

Og så til sidst en lille undskyldning til den ædru familiefar og -mor, som skyder et par raketter af nytårsaften, for det forventer børnene nu.

Det er jo ikke så farligt, men med de her anførte argumenter for at forbyde fyrværkeri for private, er jeg sikker på, at netop disse familier nemt kan finde på lige så festlige og mindre farlige alternativer til at fejre et nyt års komme.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen