Svensk politik gavner Norden

SØREN ESPERSEN kritiserer Sverige for dets åbenhed for flygtninge og invandrere (JP 23/12).

Espersen skriver bl.a. »hvad hjælper det slidsomme arbejde...hvis alverdens flygtninge bare efter nogle års ophold i Sverige som svenske statsborgere kan slippe ind i Danmark ad bagdøren...« og henviser til, at der er to millioner udlændinge. Begge disse påstande viser, at Espersen ikke har sat sig godt ind i tingene. For det første er det jo næppe sådan, at alle verdens flygtninge er på vej til Sverige med det mål derefter at flytte til Danmark. Sverige har også begrænsninger på, hvem der kan flytte til Sverige, og hvis Espersen kunne forsøge at se verden ud fra flygtningenes øjne, ville han hurtigt finde ud af, at de fleste ikke drømmer om at flytte rundt mellem forskellige lande. De ønsker et sikkert hjem på linje med enhver dansker.

For det andet har Espersen glemt, at der blandt Sveriges udlændinge er mange nordboere, som Espersen jo ikke har noget imod. I Malmø er den største gruppe udlændinge danskere.

Sveriges politik har været med til at gøre Sverige til et rigere land både økonomisk og kulturelt - og når flygtninge eller udlændinge er vendt hjem, har Sverige fået mange ambassadører i udlandet.

Sveriges politik gavner Norden - ikke mindst fordi Sverige viser, at Norden bygger på tolerance og respekt, og tænk blot på, hvor mange danskere, der overlevede Anden Verdenskrig netop på grund af denne svenske politik. Hurra for Sverige.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen