Fjern Nævnet for Etnisk Ligestilling

VK-REGERINGEN har bebudet nedlæggelse af en række offentligt finansierede råd og nævn.

Nævnet for Etnisk Ligestilling, som biskop Kjeld Holm er formand for, er ikke med på listen over nævn, der fjernes; men ifølge pressen har Dansk Folkeparti stillet krav herom.

Der er al mulig grund til at fjerne enhver offentlig støtte til dette nævn så hurtigt som muligt. Nævnet forstår sig selv som instrument for den ideologi, som man lægger i begrebet "etnisk ligestilling". Dette slagord danner udgangspunkt for nævnets arbejde - for så vidt i overensstemmelse med den lov (af 10. juni 1997), der er dets grundlag. I bemærkningerne til loven hedder det, at nævnet har »til opgave at bekæmpe forskelsbehandling i alle dens aspekter.« Nævnets formand har forklaret "etnisk ligestilling" med den formulering, at samfundet og dets institutioner hidtil »har været indrettet til en bestemt befolkningsgruppe, nemlig danskerne,« hvad der i sig selv kan føre til diskrimination. Det ligger m.a.o. i nævnets arbejdsgrundlag, at danskerne betragtes som en bestemt befolkningsgruppe i Danmark blandt flere - og at det er diskriminerende og på forhånd suspekt eller problematisk, når samfundet har været indrettet på danskernes betingelser. Nævnet arbejder for de "etniske minoriteters" ligestilling med "majoritetsgruppen".

Dette betyder i praksis, at det hele tiden er denne "majoritetsgruppe", altså danskerne, man skal have til at afgive den magt over samfundet, som de - uberettiget - sidder inde med.

Det er indlysende, at denne ideologiske bestræbelse er skadelig for ethvert forsøg på at tilvejebringe ordentlige forhold imellem danskere og udlændinge i Danmark. I stedet fører ideologien om "etnisk ligestilling" til en konstant stillingskrig med danskerne - "majoritetsgruppen", der på forhånd altid har uret - i defensiven.

Det hører med i billedet, at Nævnet for Etnisk Ligestilling efter ansøgning har fået tildelt status som instans ("national focal point") for Beate Winklers center for overvågning af racisme og fremmedhad. Nævnet har det dermed som sin officielle opgave at bistå centret i Wien med overvågning af danskerne.

Nævnet udsendte i 1999 bogen "Visioner for religionsfrihed, demokrati og etnisk ligestilling"; her er der rigelig dokumentation for ovenstående karakteristik af nævnets holdning og virksomhed. Offentlige bevillinger til nævnet bør fjernes omgående. Ikke først og fremmest af sparehensyn, men af hensyn til anstændigheden.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.