Grønt hykleri

DEN MANGLENDE færdiggørelse af elektrificeringen af vores jernbanenet og dermed nødvendigheden af, at DSB anskaffer 83 nye dieseltog med forkøbsret til yderligere 60, illustrerer til fulde hulheden i hr. Aukens og dermed regeringens miljøpolitik.

Vi skal nu i de næste 20 til 30 år transporteres rundt i det danske landskab i store stinkende, larmende og forurenende dieseltog. Dette sker vel at mærke i en tid, hvor ordene grønt eller miljø nærmest er et "sesam luk dig op". De i forvejen hårdt skatteplagede danskere overdænges med såkaldte grønne afgifter på snart sagt alt. Hvis politikernes grønne ord skulle stå til troende, ville det stort set være ulovligt f. eks. at køre i bil!

Hvor milliarderne fra afgifterne på alt, hvad der har at gøre med privatbilisme, så skulle komme fra, står hen i det uvisse, men lur mig, de vil skulle skaffes! Så kald det dog, hvad det er, »der skal klejner i kassen til vores fælles husholdning.« Overalt i landet sløjfes højspændingsmaster, og kabler graves ned i stedet. Fint nok, hvis det ikke lige var for det faktum, at det samme landskab både til vands og til lands oversås med kæmpemæssige uøkonomiske vindmølleparker uden synderlig hensyntagen til naturen. Den eneste forskel er blot, at højspændingsmasterne er tyste, mens møllerne larmer.

Vi skal naturligvis værne om vores natur og vores miljø, ingen tvivl om det, men hensynet til miljøet devalueres, hvis politikernes troværdighed ikke er i orden. Grønne afgifter skal bruges til gavn for miljøet og ikke andet.

Som almindelig dansk skatteborger er indtrykket dette: Sig ordet miljø eller grønt, og beslutningstagerne i Folketinget kaster sig på knæ og vender med ærefrygt og i stille andagt ansigtet mod det Tårnhøje Helvede i Miljøministeriet.

DSB's nye dieseltog anskueliggør med al tydelighed dette grønne hykleri.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen