Koncerthuset for os alle

I et indlæg i Jyllands-Posten 20/1 roser Preben Heide det netop indviede koncerthus i DR Byen for dets arkitektur og akustik - tak for det.

Til gengæld er der kritik af, at man som ikke-københavner har en både lang og dyr rejse foran sig for at besøge det nye koncerthus.At huset nu engang er bygget og ligger i København, er et fysisk grundvilkår, der med Heides egne ord ikke kan gøres ugjort.Til gengæld kan vi i DR imødekomme ønsket om, at andre end københavnere kan nyde synet - og lyden - af Jean Nouvels arkitektur, Yasuhisa Toyotas akustik og DR's orkestre.I forbindelse med åbningen af koncerthuset er det nemlig lykkedes os at opfylde en mangeårig drøm om at sende tv fra vore mange klassiske koncerter. I fremtiden vil vi optage alle koncerter, og hver eneste søndag kl. 15 vil man kunne se og høre klassisk musik på DR2.Åbningskoncerten, som blev set af næsten 800.000, viste os, at der er stor interesse for det nye koncerthus og de klassiske koncerter, som kan nydes i tv.Også de rytmiske koncerter vil kunne ses i tv, bl.a. i et nyt program, Backstage, som fra Koncerthusets studie 2 vil præsentere de væsentligste grupper og solister fra den danske musikscene.Programmet sendes på DR2 om lørdagen kl. 19.30 og går i luften første gang 28/2.Musikalske oplevelser

Det er tanken, at alt, hvad der foregår i koncerthuset, skal gøres tilgængeligt for alle danskere via radio, tv, internet, podcasts, udgivelser eller andre medieformer. Det er licensbetalernes koncerthus, og derfor skal de have adgang til at se og høre, hvad der foregår i det.Det er selvfølgelig ikke det samme som at sidde i salen. Her gælder det, akkurat som for de øvrige statslige kulturhuse i hele landet, at man selv må betale billet og transport.Jeg håber, at Preben Heide vil få mange musikalske oplevelser med koncerthuset, både gennem radio og tv - og forhåbentlig af og til også vil være at finde som gæst i salen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen