Groteske lån skal begrænses

Vi har et politisk ansvar for at beskytte forbrugerne mod skadelige produkter. Derfor er en lang række kemiske stoffer ulovlige, hvilket da også gælder narko.

Samfundet udvikler sig hastigt, og kun fantasien sætter grænser for, hvad man forsøger at få forbrugerne til at ”hoppe på”.I Venstre vil vi ikke se stiltiende på, at sårbare forbrugere udnyttes. Vi har derfor besluttet at arbejde for begrænsninger for de grotesk dyre, hurtige sms-lån.Lars Friis Farsøe beklager (JP 26/12) Venstres »ændrede holdning«. Han mener, at vi skal overlade det til det personlige ansvar, da forbrugerne godt ved, at sms-lånene er dyre.Uanstændigt

Jeg er helt uenig. Lånene er kun til glæde for virksomheder, som på uanstændig vis udnytter, at forbrugerne netop ikke er fuldt oplyste. Alternativt udnytter virksomhederne forbrugerens sårbare situation, hvor han/hun akut har brug for penge.Venstres politik er, at der skal være en udvidet fortrydelsesret og yderligere forsinkelse i udbetalingen af lånene, så kunden når at tænke sig om, og så skal der være et klart loft over renten.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen