Leder: Dansk lov i Danmark

DET MÅ FORBLØFFE, med hvilken iver visse kredse her i landet tilsyneladende arbejder for at underminere Folketingets greb om, hvad der er lov og ret i Danmark.

Debatten om en afgørelse fra EF-domstolen, der angiveligt skulle neutralisere den stramme danske udlændingelovgivning - som jo i mellemtiden er ved at blive kopieret i store dele af Europa - har et surrealistisk præg. Hvem kan heppe højest på dommerne i Luxembourg, så de rigtigt kan få sat de danske folketingspolitikere til vægs?Tør man stilfærdigt minde om, at et meget bredt flertal i Folketinget - grundet på et meget bredt flertal i befolkningen - ønsker den udlændingepolitik, som har været ført her i landet siden 2001? Det må da være udgangspunktet. Hvordan sørger vi for at imødekomme dette klare folkelige ønske, baseret på helt normale regler om national suverænitet?I stedet er der udbrudt en grotesk konkurrence om, hvem der mest kritikløst kan lægge sig fladt ned for EF-domstolen og annamme, hvad der måske/måske ikke er på vej af påbud og fortolkninger. Konkurrencen består reelt i, hvem der mest elitært og virkelighedsfjernt kan bidrage til at sætte det danske parlament - i et af Europas ældste demokratier - ud af kraft. Man må undres.

Pludselig skal vi bare klappe hælene sammen og adlyde Bruxelles og Luxembourg blindt - også med de fatale konsekvenser, som en implementering af dommen fra Luxembourg måske/måske ikke vil få for dansk suverænitet og dansk folkestyre. Véd man overhovedet, hvad der er på spil?Naturligvis skal Folketinget bestemme, hvad der er lov og ret i Danmark. Hvis der er juridiske problemer i den konstatering efter den seneste EF-dom, må regeringen få dem løst. Længere er den såmænd ikke.Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech har sat et udredningsarbejde i gang. Det er fuldt tilfredsstillende. Når vi så får skilt propaganda fra kendsgerninger, kan en helt normal politisk proces begynde på Christiansborg. Den tager sigte på at slå fast én gang for alle, at det naturligvis er danske politikere, der bestemmer i Danmark.Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen