Ayatollah Nørgaard

SOM EN ANDEN ayatollah bekendtgør Lone Nørgaard i JP's søndagskronik, at muslimske kvinder ikke bør have lov til at gå med religiøst bestemt tørklæde i det offentlige rum. Det skal ganske enkelt forbydes ved lov.


Hvad er så grunden til det? At Lone Nørgaard i ramme alvor mener, at det vil blive det danske demokratis undergang, hvis det fortsat skal være tilladt at bære tørklæde.

Det er simpelt hen utroligt, at en veluddannet og sædvanligvis velargumenteret kvinde som Lone Nørgaard her i begyndelsen af 2008 kan foreslå noget, som er så eklatant et brud på de danske frihedsrettigheder. I Iran har præstestyret ved lov bestemt, at alle kvinder skal bære tørklæde. Hvad er egentlig den principielle forskel mellem Lone Nørgaards tørklædeforbud og de iranske præsters påbud? Fællesnævneren er i hvert fald tydelig: Afskaffelse af en basal demokratisk frihedsrettighed.

Lone Nørgaard kan godt se, at hun er ude på gyngende grund, for til slut i kronikken skriver hun, at forbuddet kun skal være midlertidigt, og at det kan være et demokratisk problem at indføre det. Derfor kalder hun tørklædeforbuddet for nødværge og argumenterer med en konspirationsteori, der er så skræmmende, at det retfærdiggør et brud på en af de mest basale rettigheder i et frit samfund, nemlig retten til at klæde sig, som man vil.

Konspirationsteori


For hvad gør man, hvis der er nogen, man ikke kan lide, og hvis rettigheder man ønsker at træde under fode under foregivende af at ville forsvare demokratiet? Man opfinder en konspirationsteori.

Ifølge Lone Nørgaard er det muslimernes religiøse pligt at islamisere det danske samfund. Ondsindede muslimske organisationer med internationale forbindelser står bag, og i den sammenhæng er tørklædet en slags uniform i den onde sags tjeneste. Formålet er at indføre sharialovgivning og sætte det danske demokrati ud af kraft. Man har ifølge Lone Nørgaard på fornemmelsen, at katastrofen lurer lige om hjørnet, og at et tørklædeforbud er sidste udvej mod islamiseringen.

Kære Lone Nørgaard: Lad os lige få begge ben ned på jorden. Der er i dag 200.000 muslimer i Danmark ud af en befolkning på 5,3 millioner indbyggere. For hver 53 borgere er de to muslimer. Er det en stor fare? Ud af de 200.000 muslimer er det kun et lille mindretal, som kan betegnes som religiøse fanatikere.

Hvor ved jeg så det fra? Det ved jeg fra reaktionerne på JP's Muhammed-tegninger, hvor det store flertal af danske muslimer var enige i, at ytringsfriheden skal forsvares, og hvor der i øvrigt i Danmark ikke var optræk til optøjer eller anden udemokratisk adfærd, selv om primitive islamister i de arabiske diktaturstater gjorde alt for at piske en stemning op imod Danmark.

Ukrænkelig frihed


På den baggrund må man sige, at de danske muslimer bestod demokratiprøven med glans. Der er derfor intet belæg for Lone Nørgaards konspirationsteori.

I grundlovens §71, stk. 1 står der følgende: »Den personlige frihed er ukrænkelig. Ingen dansk borger kan pga. sin politiske eller religiøse overbevisning eller sin afstamning underkastes nogen form for frihedsberøvelse.«

Lone Nørgaards forslag til et forbud mod at klæde sig, som man vil, er derfor en »form for frihedsberøvelse«, som er i strid med den danske grundlov.

Derfor er et tørklædeforbud en større trussel mod det danske demokrati end den måde, islam forvaltes på i Danmark.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.