Sparket

PÅ DEN første hverdag i det nye år åbnede DR's Morgenradioavis kl. 9.00 med en sønderlemmende kritik af statsministerens nytårstale.

Var kilden til det aldeles upolitiske DR's alarmerende tophistorie en minister, en politisk sværvægter, en udenlandsk præsident eller paven?

Nej, det var såmænd en af offentligheden komplet ukendt mand med rang af næstformand i en ligegyldig privat interesseorganisation "Organisationen af Arbejdsledige".

Han mente, at statsministeren ikke havde fået alle med.

Her i hjørnesparksværelset kan vi sagtens se problemet. Vi var faktisk flere, der heller ikke blev nævnt trods vore belastende personlige problemer med for små julegaver og frygten for regnvejr i sommerferien.

Må vi foreslå statsministeren fremover at skrive en personlig nytårstale til hver enkelt dansker. Nu da postvæsenet i det store og hele er holdt op med at udbringe post, kan den podcastes nytårsaften til hver enkelt efter opskriften:

Kære Fru Jørgensen.

Jeg er oprigtigt ked af, at Deres puddelhund har fået spiseforstyrrelser efter at være blevet tvangsfodret med nye hundekiks.

Det berører os alle dybt. Jeg vil personligt tage sagen op på det kommende ministermøde i EU, når vi har behandlet de alvorlige problemer med den faldende arbejdsløshed, de formindskede ventelister, den økonomiske fremgang, den forøgede velstand og danskernes problemer med at få brugt hele deres ferie.

Godt nytår.

Konceptet vil være en revolution for DR's nyhedsafdeling med uanede muligheder for beretninger fra vores allesammens ulykkelige hverdag.

Reporterne vil end ikke behøve at stå tidligt op for at gennembladre Politiken, der trods en hærskare af journalistiske jammerkommoder har rystende svært ved at grave bekymringsvækkende stof frem.

Hvad skal man dog stille op, når det nu igen er blevet politisk korrekt at spise kartofler? Hvor galt det står til, så vi et lysende eksempel på den 1. januar, da avisen for samtids science fiction beskrev verden med følgende forbløffende forsideoverskrift:

"Det går ufatteligt godt, men..."

De personlige nytårstaler vil løse alle problemer og give stof til masser af radioaviser i 2007. Den første kunne lyde således:

Plinge-linge-ling!

Her er morgennyhederne: Danmarks statsminister lover at sikre danske puddelhundes livskvalitet efter et rystende eksempel på grov dyremishandling i et villakvarter i Odense.

»Vi vil sikre, at ikke kun pudler, men alle hunde fremover får frit fodervalg,« lover Anders Fogh Rasmussen...

Der udbrød her til morgen kraftige uroligheder i børnehaveklassen på en skole i Gentofte, da en seksårig pige spildte mælk på sine glansbilleder. Børnehavepædagoger uden grænser og Amnesty International er straks gået ind i sagen, og DR-TV har foranstaltet en landsindsamling til indkøb af et nyt ark. Landsforeningen Krisepsykologer for fred har et eksperthold på stedet....

Og til de øvrige nyheder: Frankrig blev i aftes udslettet af en atombombe. »Det er sørgeligt, men den slags kan jo ske,« siger statsministeren i en kommentar fra ministerbilen på vej til Odense for at give pote til puddelhunden Tjavs.

Nobody

Hver fredag skriver et pseudonym på denne plads i pagt med Hjørnesparkets satiriske tradition.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen