Respekt for Afrika

TAK SKAL du ha' for en JP-leder 2/7 om selvgodhedens bistandskoncert for Afrika. Den slags krig mellem hjerte og forstand har vi andre ikke tidligere haft mod til at træde ud af. Men måske skulle man bruge sin forstand og overtrumfe hjertet med et konfronterende argument stilet til godhedsindustrien.

Et halvt århundredes forsøg på at hjælpe Afrikas sultende befolkninger har kun øget befolkningstilvæksten og dermed gjort lidelsen for de få til lidelsen for de mange. Folkemord, fordrivelser, krig og død, sult, nød og plager. Denne bistand er i sandhed noget, der ligner djævlens værk forklædt som næstekærlighed. Hele civilisationer kan ikke hjælpes med bistand, fordi der ikke er sammenhæng mellem den måde, disse mennesker tænker og lever på og den retning, vi ønsker, de skal bevæge sig i.

Hvis man virkelig ville gøre noget godt for Afrika, burde man ændre sin tænkning fra en hensigtsetik til en konsekvensetik. Det nytter ikke at ville det godt i dag ved en klientgørelse af den voksne afrikanske befolkning, hvis resultatet i morgen er en overbefolkning, som jorden ikke kan brødføde. Ingen civilisation i verdenshistorien har nogen sinde kunnet eksistere på denne måde.

Hvis Afrika ikke vil gå vores vej, så overlad Afrika til afrikanerne. Nedlæg godhedsindustrien. Det vil være ægte, respektfuld næstekærlighed.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen