57 pct. føler sig villedt

MAN BEHØVER ikke at dele synspunkter med autonome revolutionære for at være kritisk indstillet over for den amerikanske præsident, George W. Bush.

I sit indlæg 29/6 har Helle Hartmann Nielsen selvfølgelig en klar hensigt med denne forenkling, men det er nu en gang en dårlig idé at lukke øjnene og sætte propper i ørerne, når virkeligheden bliver for ubekvem.

Flere demokratiske politikere udtrykker bekymring over, at Bush fortsat forsøger at kæde terrorangrebene 11. september 2001 sammen med krigen i Irak, selv om han ikke har formået at sandsynliggøre en sammenhæng.

Denne bekymring er også udbredt i oppositionen herhjemme og i USA. Ja, selv i præsidentens parti lyder der kritiske røster.

En meningsmåling i Washington Post viser desuden, at 57 pct. af amerikanerne mener, at præsident Bush har vildledt befolkningen med hensyn til grundlaget for krigen i Irak.

Jeg tror næppe, at nogen kan slippe af sted med at sige, at 57 pct. af amerikanerne er autonome revolutionære.

De er nok snarere ganske almindelige mennesker, der føler, at der må være en grænse for, hvad Bush skal slippe af sted med i Irak.

I modsætning til Helle Hartmann Nielsen finder jeg derfor ikke, at der er nogen særlig grund til at fejre den amerikanske præsidents besøg i Danmark.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen