Sikkerhed eller bredbånd?

NU NÅR vinden og dønningerne så småt er ved at lægge sig oven på stormvejret 8/1, undrer man sig i sit stille sind over el-selskaberne og deres prioritering.

10/1 har JP en udførlig omtale af elselskabernes planer for erobring af bredbåndsmarkedet. Investering i 20 mia. kroners klassen til nedgravning af kabler.

Samme aften ser man i tv Søllerøds borgmester udtrykke sig undrende over, at landets vel rigeste elselskab, NESA, endnu ikke har fået sikret elforsyningen i det nordsjællandske område ved den erstatning af luftledninger med jordkabler, som selskabet lovede allerede efter december-stormen i 1999. Som borgmesteren siger, har selskabet haft mere travlt med at sikre penge til aktionærerne end at sørge for forsyningssikkerheden for elforbrugerne.

Kommunens gadelys

I samme indslag siger elselskabets direktør, selvfølgelig, at en stor del af forsinkelsen skyldes, at gadelyset ejes af kommunen, der ikke har penge til den ændring, der vil følge med en nedgravning af kablerne. En gang ping-pong i Søllerød kommune og NESA-området.

Nej, ikke kun der. Denne, set med afgiftsbetaler-/skatteyderøjne, helt uvedkommende flytten rundt med aben, finder også sted i andre områder, f.eks. i Silkeborg, hvor præcis den samme argumentation mødes hos Energimidt. Der er altså ingen penge, hvis kommunen ikke har råd.

Jamen, når nu el-forbrugerne har sparet så meget op, at der er råd til investering i bredbåndskabler, så må der da være penge til det for elselskaberne primære, nemlig sikring af elforsyningen?

Selvfølgelig er der da det, og det er skandaløst, at luftledningerne ikke for længst er erstattet af jordkabler, selskabernes (forbrugernes) midler taget i betragtning.

Fremtidsorienteret?

Forklaringen på den faktiske, helt uacceptable prioritering må være, at der naturligvis er langt mere prestige for direktioner og bestyrelser i elselskaberne i at etablere noget nyt og fremtidsorienteret (?) som bredbånd fremfor at passe arbejdet med at sikre elforsyningen til forbrugerne.

Ja, og så er det jo også godt med nogle fusioner/opkøb, der fører til større enheder, federe ben til ledelserne og masser af penge ud til ejerne, ikke at forveksle med forbrugerne, hvis penge det egentlig handler om.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.