DF mangler respekt

AT PÅBEGYNDE optagelsesforhandlinger med Tyrkiet var en god og rigtig beslutning, som Det Europæiske råd tog på topmødet.

Dansk Folkeparti galer allerede op om den store katastrofe og har proklameret at "bruge" Tyrkiet i kommende valgkampe.

Det er interessant at se, hvordan det parti går de fundamentalistiske muslimers ærinde.

Først og fremmest når fremtrædende medlemmer af partiet bruger enhver lejlighed til at nedgøre islam og konsekvent nægter at skelne mellem islamisk fundamentalisme og alle de øvrige elementer, som den store verdensreligion indeholder.

Partiets hastværk med at afskaffe blasfemiparagraffen netop på et tidspunkt, hvor en gruppe danske muslimer for første gang ønsker en prøvesag, kan kun opfattes som provokation.

Endelig er der ingen tvivl om, at DF's kampagne mod Tyrkiets optagelse i EU bekommer islamiske fundamentalister vel. De ønsker ligesom DF ikke, at et land, hvor det store befolkningsflertal er muslimsk, bliver medlem af en politisk union, hvor det er et princip, at politik og religion skal holdes adskilt.

Støtte til muslimer

Vi er andre, der mener, at fundamentalisme bekæmpes bedst ved gensidig respekt mellem religionerne. Ved at vise respekt for den muslimske tro kan vi ikke-muslimer netop støtte de muslimer, der ønsker af finde deres plads som muslimer i en moderne europæisk, demokratisk virkelighed.

Respekt, vilje til gensidigt samliv og dialog mellem religionerne er hverken udtryk for en naiv eller slap holdning, men den rigtige vej frem.

Det var også den holdning, som kom frem i den rapport, som de danske biskopper afgav allerede i 1998. Der er sket meget siden, men konklusionen holder, og tiden må være inde til, at det er disse synspunkter, der igen præger den danske debat.

Den bedste måde at bidrage til en fredeligere verden og undgå en konfrontation mellem religionerne er ikke en konstant mistænkeliggørelse af modparten.

Det vil netop fremme de ekstreme kræfter hele tiden at se sig forfulgte. DF fortsætter med en linje, som vil fremme den religiøse fundamentalisme og ekstremisme.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.