Det handler om penge - ikke om børnene

I ØJEBLIKKET rettes med god grund megen indignation og harme mod Farsø kommune for dens beslutning om med tvang at fjerne en 13-årig pige fra sine plejeforældre gennem to år. Som "tillægsgevinst" skal hun ydermere tvinges til socialt-/familiemæssigt samvær med sin far, der er dømt for incest mod pigen.

Til tider står man fuldkommen måbende over for de kommunale, sociale myndigheders beslutninger. Man må i sandhed spørge, hvor socialt blind og økonomifikseret man kan være, samtidig med at man har ansvaret for børn og unges ve og vel?

Sagen er nemlig den, at uanset smukt udtænkte begrundelser handler beslutningen i Farsø og mange, mange andre steder overhovedet ikke om de pågældende børn og unges ve og vel - det handler koldt og kynisk om at spare på de sociale udgifter - ikke spor andet.

Trods Servicelovens bestemmelser om børnenes og de unges ret til at blive hørt, så tænkes der først og fremmest i kommunal økonomi - dernæst i forældrenes tarv - og sidst, i heldigste fald - i børnenes tarv. Også i Farsø er den prioritering tydelig.

Flere sager

Ministeren, Eva Kjer Hansen, har allerede op til flere sager liggende på sit skrivebord med samme nedslående "tema". Der ligger endda en sag, hvor en kommune med begrundelse i økonomien trak en 17-årig væk fra en læreplads for derefter at placere ham i en ungdomshybel 100 km væk fra lærepladsen til en uvis fremtid.

Tove Videbæk, Kristendemokraterne, har gjort et stort arbejde for at åbne ministerens og regeringens øjne for den offentlige vanrøgt, der florerer hos kommunerne - der sker bare intet.

Man må håbe, at sagen fra Farsø trods alt er så åbenlys urimelig og børnefjendsk, at der nu bliver grebet ind.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen