Respekter din næstes tro

KNUD THOMSEN havde i avisen 20/4 et indlæg, hvor han opfordrer præsterne til at fortælle "sandheden" om jomfrufødslen og Kristi opstandelse: Maria havde livlig fantasi, og Jesus var ikke død endnu. Men heri er det, at Knud Thomsen viser hele sin mangel på visdom. For præsterne tror jo på de ting, førnævnte mirakler.

Det er det essentielle i kristendommen: At Gud griber ind i menneskers liv og bryder naturlovene. Det er det, den danske folkekirkes præster er ansat til at forkynde, og de skal ikke gøre andet: Melde klart ud hvad det er, kristendommen står for.

KT mener, at man som alternativ til konfirmationsforberedelsen skal etablere en verdslig voksenforberedelse. Dette kunne man da godt gøre, men måske har KT glemt, at flere af de nævnte emner også tages op i den (yderst) verdslige seksualundervisning. Hvis de unge har interesse i at vide mere om de nævnte emner (kærlighed, sex, familieplanlægning, kvindeundertrykkelse og mytedannelse), så kan de jo selv finde relevante bøger og surfe på internettet for (pålidelige og objektive) hjemmesider.

Adskil kirke og stat

Konfirmationsforberedelsen er jo en mulighed, de unge selv vælger, fordi de vil konfirmeres og bekende deres kristne tro. Det er frivilligt, ligesom kirkeskatten er frivillig.

Til sidst skal det nævnes, at jeg dog er enig med HT på ét punkt. Kirken og staten burde adskilles. De hører ikke sammen. Kirken er for de frivillige initiativer og ikke for et bureaukratisk ministerium. Kirken er der, hvor troen skal leves ud, og hvordan den skal leves ud skal ikke dikteres af staten, men af Gud selv gennem Bibelen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen