Spørgsmål til Per Stig Møller

AF JYLLANDS-POSTEN 12/4 fremgår, at den irakiske forening vurderer, at tusindvis af irakere vil rejse tilbage til Irak, hvis forholdene der udvikler sig i demokratisk retning. De vil dog lige se først, om menneskerettighederne bliver indført, siger talsmanden for den irakiske menneskerettighedsforening i Danmark Saadc Alzobeide.

Den 16/2 1988 udtalte nuværende udenrigsminister Per Stig Møller i Berlingske Tidende, at »naturligvis må vi gå ud fra, at en flygtning kun opholder sig hos os midlertidigt. Derfor får en sådan kun midlertidig opholdstilladelse. Når den udløber, tager vi stilling til, om forholdene er forandret så meget, at man kan ophæve opholdstilladelsen og bede vedkommende rejse tilbage«.

Ville ministeren have den godhed at oplyse, hvad der da skal til, for at de irakiske flygtninge sendes hjem. Åbenbart kan der ikke være tale om at henvise dem til at rejse hjem og selv hjælpe med at sikre de menneskerettighedstilstande, bl.a. danske soldater har bragt inden for rækkevidde.

Men mener ministeren, at der muligvis kan forudses yderligere betingelser fra irakernes side, inden vi tør erklære deres ophold for afsluttet?

Hvad med deres hjemlige levestandard? Varmt og koldt vand?

Hvor mange kvadratmeter bolig pr. næse? Køleskabe og aircondition måske også - eller hvad var det helt konkret, ministeren sigtede til?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen