Værdiløse argumenter

Gerhard Petersen fremkommer i JP med euro-ja-sidens "Maren i Kæret"-argument - at det er besværligt at rejse på ferie med alle de forskellige valutaer, man skal veksle til. Til det er der kun at sige, at Petersen kunne få sig et visakort.

Der, hvor der kommer lidt substans i Petersens argumentation, er, da han påviser, at det faktisk koster penge at veksle i bankerne. Men det er forkert at påstå, at disse udgifter vil forsvinde, hvis blot vi tilslutter os Euroland. Vekslegebyret er en vigtig indtægtskilde for bankerne, og de vil være nødsaget til at hente den manglende indtægt ind via andre former for gebyrer. En rapport fra EU-Parlamentet (A4-0076/99) viser, at bankerne i Euroland siden euroens introduktion har hævet deres øvrige bankgebyrer for at lukke dette hul på indtægtssiden.

Petersens argumenter er i realiteten værdiløse, og de kan på ingen måde sammenlignes med betydningen af, at Danmark med en tilslutning til Euroland for tid og evighed opgiver retten til at have sin egen pengepolitik og i øvrigt at føre en selvstændig økonomisk politik til gavn for Danmark.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen