Primitiv magtbrynde

DET HAR VÆRET særdeles interessant at læse de mange indlæg om Østrig-skandalen med Jyllands-Postens sønderrivende kritik i lederen 28/6 som det absolutte højdepunkt. Med forlov et lille citat: »Det er en ynk og en katastrofe, hvoraf kan uddrages dette ene, at i et ekstremt vigtigt øjeblik forestås Europa af tredjerangs politikere.«

Det er højst prisværdigt, at dansk presses ubetingede flagskib på en så kontant vis giver udtryk for, hvad et overvældende flertal af befolkningen er fuldt enigt i. Hvem har vel set et indlæg i de forløbne måneder, som har vovet at billige det kyniske overfald på et (lille) EU-medlemsland, som frækt kaldes 14 EU-landes boykot!

Det viser sig efterhånden, at snigløbet på Østrig er foretaget på et særdeles tyndt grundlag. Der er overhovedet ikke reageret på faktiske kendsgerninger, men udelukkende på 14 stats- og regeringschefers ynkelige formodninger. Helt uden accept fra befolkningerne - inkl. Danmarks - har de begået alle tiders største brøler, som de har svært ved selv at finde ud af.

Efter flere måneders nedrig behandling af et enkelt EU-medlemsland skal en såkaldt uvildig ekspertgruppe undersøge, om der kan findes en konkret mulighed, som kan berettige Nyrup & medsammensvornes sygelige formodninger. Det må blive en let opgave, når der reelt er tale om en hoben selvbestaltede politikeres primitive magtbrynde, som de har svært ved at håndtere uden at blive yderligere til grin.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen