Det grå guld

Arbejdsformidlingen for Vejle Amt praler med at have landets laveste arbejdsløshed. Der er måske gået Amanda i prognoserne, for jeg mener, at det ser anderledes ud i virkeligheden.

Alle "festtalerne", der holdes om at fastholde ældre på arbejdsmarkedet, passer ikke til det virkelige liv. Analyser og prognoser er ligeglade med ledige kvinder og mænd over 50 år, dem er der nemlig mange af uden arbejdspladser - kun aktivering eller jobtilbud.

Hvem vil ansætte en så frygtelig gammel ansøger, når der er masser af unge at vælge mellem? For få dage siden var der 231 ansøgere til et sekretærjob på en af de større institutioner i Vejle, mon den udvalgte var over 50 år?

I "festtalerne" tales om den stabile arbejdskraft, der ydes af kvinder og mænd mellem 50 og 60 år og den store erfaring, de besidder, samt den store evne og lyst til at tage fat på noget nyt, som de også har.

I aviserne læser vi, at selveste EU vil sikre ældre mod fyring, og at aldersdiskrimination på arbejdspladserne er uacceptabel. Arbejdsminister Ove Hygum udtaler, at det skal være attraktivt at blive længere på arbejdsmarkedet, at vi kommer til at mangle arbejdskraft og at regeringen derfor vil gå aktivt ind i seniorpolitikken.

Bare vi så kan få virksomhederne til at se værdien i at beholde eller ansætte folk over 50 år.

Jeg håber sandelig ikke, det er en ny "festtale", men virkelighed.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen