Skal Danmark også overvåges?

Sover jeg, eller er jeg vågen...?

Man kommer til at tænke på Jeppes ord i Holbergs "Jeppe på Bjerget", når man hører om EU-stats- og regeringschefernes nye initiativ i forholdet til Østrig.

Kan det virkelig være rigtigt, at EU's højst placerede ledere i det politiske etablissement er så selvoptagne, at de ikke kan indse, at de er gået for vidt i deres iver for at korrekse det østrigske folk, og derfor nu er handlingslammede?

Som det ofte går i den slags situationer, nedsætter man en kommission, et udvalg eller - som det er gået denne gang - beder man en domstol om at udpege nogle "opmænd" til at lægge op til en løsning, man ikke selv turde komme med.

Men skal Den Internationale Menneskerettighedsdomstol da virkelig nu til at beskæftige sig med politik? Skal den vurdere, om det er i orden, at en fuldt lovlig, demokratisk valgt regering må baseres på bl.a. et højreorienteret parti, og hvor er grænsen?

Risiko for et nej

Bør man så ikke også "overvåge" de lande, hvor en regering er baseret på støtte fra venstreorienterede partier, eller er de mere "stuerene" og hvorfor?

For Danmark står særlig meget på spil.

Selv om det formentlig overvejende ville være en fordel at gå med i euroen, medmindre vi da vil ud af EU, medvirker det, der sker nu, til en klar risiko for et nej ved euro-afstemningen.

Det er ufatteligt, at statsminister Poul Nyrup Rasmussen vil løbe den risiko, og man kan frygte, at det bliver endnu vanskeligere for Danmark at gå enegang med ophævelse af sanktionerne, hvis vi accepterer løsningen med "overvågningen" af Østrig.

Dette er et tilbageslag for hele den europæiske tanke. Hvornår risikerer vi, at Danmark skal overvåges?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen