Kvinder finder sig i for meget

»Danske kvinder fravælger i stigende grad besværet med overgangsalderen« - sådan står der at læse på forsiden af JP 24/6. Der henvises til flere artikler inde i bladet. Det handler om opgør med hormonbehandling.

Ja, hvorfor ikke bruge de midler, der findes for at give os kvinder et bedre liv? Der har i årevis været ført skræmmekampagner om disse pillers eventuelle medvirken til kræft i bryst og underliv, uden at der har været påvist nogen direkte sammenhæng. Tværtimod har kvinder, der aldrig har fået hormonpiller, fået sygdommen med en alt for tidlig død til følge.

Ydermere forstår jeg ikke, at danske kvinder i det hele taget finder sig i at have menstruation med deraf følgende besvær og ubehag, når det faktisk kan undgås. Opskriften kan være kontinuerligt brug af visse hormonpræparater, hvorved man undgår både menstruation og overgangsalder. En skønne dag, f.eks. ved 60-års alderen kan man holde helt op og får hverken menses eller gener.

Mere information om fravalg af disse gener udbedes.

Jeg mener ikke, det er at sygeliggøre et naturligt fænomen, som udtalt af forsker Birgit Petterson; men så længe selv oplyste kvinder har den opfattelse, når vi jo ikke videre.

Der er ikke meget, der i dag foregår i naturens orden; der gribes ind alle vegne, hvor tilstande kan bedres. Lad os få det op på den tilstundende kongres i København.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen