Aftale fremmer smugling

Da Schengen-aftalen om afskaffelse af grænsekontrol blev forfattet, så verden helt anderledes ud. Den vil i dag nærmest umuliggører kontrollen med menneskesmugling og illegal indvandring

Når Schengen-aftalen, om afskaffelse af grænsekontrollen, fra den 25. marts næste år træder i kraft, vil grænseovergangene blive åbnet, og illegale indvandrere, gemt i lastbiler, varevogne og personbiler, kan uhindret krydse grænsen og forsvinde videre ind i landet ad mange forskellige smuglerruter.

Det er ikke kun det danske grænsepoliti, der har gjort politikerne opmærksomme på, at menneskesmuglingen bliver stadig mere professionel. Millioner af mennesker fra de fattige lande bliver i en stadig voksende strøm smuglet ind i Europa.

Der findes utallige smuglerruter ind i Europa. "Slangehovedet," den rute, der blev brugt i forsøget på at smugle 60 kinesere ind i England, er kun én af dem. Der findes også adskillige ruter ind i Danmark. Nogle bliver sat af lige før grænsen - går illegalt over - og bliver så kørt op i nærheden af Sandholm-lejren. Andre gemmer sig i udhulede bilsæder, bag falske vægge eller gods i lastvogne osv. Der findes ingen grænser for fantasien.

Vejen er åben

I England har myndighederne nu sat jagten ind på menneskesmuglerne. Selv om det danske politi, både ved grænserne og i afhøringerne af dem, der på en eller anden måde kommer over grænsen, kan se, at tusindvis af dem aldrig kunne komme ind under kategorien "flygtninge," så foretager de danske politikere sig intet for at stoppe strømmen. Og da forsvindende få bliver sendt tilbage, er det et signal til "dem derhjemme" om, at vejen er åben til Danmark.

Da Schengen-aftalen om afskaffelse af grænsekontrol blev forfattet, så verden anderledes ud, end den gør i dag. Der var meget få politikere, der var klar over, at de regler, de dengang vedtog, nærmest ville umuliggøre enhver kontrol med menneskesmugling og illegal indvandring. Derfor er det så vigtigt, at denne del af aftalen igen bliver taget op.

Alle indvandrere, der ikke er kommet direkte med fly fra lande uden for Europa, kommer fra et andet europæisk land. Det vil sige, at Danmark kan sende dem tilbage til det europæiske land, de først rejste ind i. Og hvorfor gør Danmark så ikke det?

Er der i det hele taget styr på Danmarks indvandrerpolitik, eller bliver befolkningen bare lullet i søvn med ordene om, at nu har vi fået en meget effektiv integrationspakke?

Flig af problemet

Med integrationspakken har vi kun taget hul på en lille flig af de rige landes problem. Mon vi kan håbe på, at en politiker i nærmeste fremtid vil turde kræve, at der i forbindelse med de milliarder, vi strør ud til ulandsbistand, vil blive stillet krav om, at disse penge er betinget af omfattende forandringer og en demokratisering af det pågældende land?

Og mon vi får se en politiker, der tør tage asyl-misbruget og menneskesmuglingen i Danmark op?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen