Historien gentager sig

PIA Kærsgaard kontrollerer sit parti med enevældig magt, selv om grundloven siger, at Danmark er et demokrati. Hun beskylder endog sine egne medlemmer for at være det værste, hun kan finde i sin ordbog. Og eksklusionstruslerne fyger igennem luften.

Det burde bare ikke komme bag på nogen, for hun gjorde nøjagtigt det samme, da hun var i Fremskridtspartiet. Gennem sine løjtnanter i hovedbestyrelsen truede hun dengang Kim Behnke med eksklusion, fordi han gjorde det formastelige at lade sig vælge til gruppeformand, selv om han udmærket vidste, at Pia Kjærsgaard ville have en anden.

Disse primadonnanykker tilsidesatte Fremskridtspartiets berømte landsmøde i 1995 ved at give et mistillidsvotum til hovedbestyrelsen. Men Pia Kjærsgaards løjtnanter, bl.a. Kristian Thulesen Dahl, trodsede den demokratiske beslutning og nægtede at træde tilbage. Det var det, der bragte Kresten Poulsgaard i harnisk, så han næsten ikke kunne få vejret til udtale sin foragt for Thulesen Dahl. Og dette klip blev endnu en gang vist i TV-Avisen 13/6.

Så denne historie gentager sig såmænd. Demokratiet gør oprør mod herskeren. Pia Kjærsgaard er ikke nogen landsbytosse, fordi det har man ikke i Gentofte. Men de partisoldater, der nu byder hende trods, de gør dog noget, der ikke er helt tosset.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen