Forskel på Pia K. og Thatcher?

VENSTREFLØJEN i den danske ØMU-modstand vil ikke vide af støtten fra den tidligere britiske premierminister Margaret Thatcher.

De er ikke enige med hendes udlægning af, hvorfor der skal stemmes nej 28/9.

ØMU-modstanderne ser gerne, at udlændinge bidrager i bestræbelserne på at overbevise os alle om nej'ets lyksaligheder, men lige præcis Thatcher og det, hun står for, bør holdes ude af det danske ØMU-slagsmål.

Jernladyen bør koncentrere sig om ØMU-modstanden i England, lyder det.

Den blanke afvisning er interessant, fordi det er første gang, at ØMU-modstanderne så åbent erkender, at der er forskel i måden at sige nej på.

Men det behøver man såmænd ikke hive Margaret Thatcher på banen for at få fastslået.

Der er nemlig heller ikke meget fælles gods i måden, hvorpå Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti og Keld Albrechtsen fra Enhedslisten siger nej.

Derfor kunne man med rette stille sig selv spørgsmålet, hvorfor i alverden Keld Albrechtsen, Holger K. Nielsen og Jens-Peter Bonde ikke noget før har frabedt sig Pia Kjærsgaards støtte til et nej. Hvorfor siger det ypperste af venstrefløjens repræsentanter ikke fra over for Pia Kjærsgaards nationalromantik og Morten Korch'ske opfattelse af verden anno 2000.

Eller omvendt: Hvorfor siger Pia Kjærsgaard ikke fra over for venstrefløjen?

At venstrefløjen lige pludselig farer op som en trold af en æske, fordi Thatcher melder sig på banen, hænger ikke logisk sammen med den konstruerede borgfred, der hidtil har hersket mellem de danske ØMU-modstandere.

Nu må såvel venstrefløj som højrefløj i den danske ØMU-modstand ud af busken og forklare danskerne forskellene på deres nej til Europa og forklare deres bud på et Danmark uden for ØMU'en og uden for EU.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen