Forkert motorvejsplacering

INDUSTRIEN I Viborg Amt opfordrer politikerne til at genoverveje beslutningen om at opgradere rute 18 fra Vejle til Herning til motorvej. I stedet bør staten udbygge rute 13 mellem Vejle og Pårup. Det vil spare staten ca. 370 mio. kr. og give en motorvej, der betjener langt flere byer.

For industrien i Viborg Amt har det længe været et problem, at vores virksomheder ligger i udkanten af det danske vejnet. Vores hovedfærdselsårer er rute 13 til Vejle og rute 26 til Århus. Begge veje er voldsomt underdimensionerede, og stykket fra motorvejsnettet til f. eks. Skive kan tage over halvanden time. En motorvej mellem Vejle og Herning vil yderligere cementere dette forhold.

Flytning af motorvejen er ikke alene af stor betydning for medarbejdere og virksomheder i Viborg Amt, der er mange andre vægtige argumenter:

For det første vil staten spare 370 mio. kr. i anlægsudgifter, fordi strækningen mellem Vejle og Pårup er 13 km. kortere.

For det andet vil der køre langt flere biler på motorvejen, hvis rute 13 til Pårup udbygges. Beregninger viser, at den gennemsnitlige trafikmængde vil blive ca. 20.000 biler pr. døgn. I kontrast til dette viser samme type af beregninger, at den gennemsnitlige trafikmængde på Motorvejen mellem Vejle og Herning vil være 8000 biler pr. døgn.

For det tredje vil en flytning af den planlagte motorvej til Pårup kun øge rejsetiden til Herning med fem minutter.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen