For billigt, Lykketoft

DET ER JO nemt for et menneske som Mogens Lykketoft (JP-kronik 5/3), der sidder i luksuslejlighed til kunstigt lav leje, at gøre sig lystig over ejendomsværdiskatten i "de dyre huse omkring Dyrehaven".

I sin ophøjethed er han selvfølgelig ikke klar over, at den helt overvejende del af landets parcelhuse ikke ligger ved Dyrehaven, men spredt ud over det ganske land, først og fremmest i forstæderne til de større byer. Det er ikke dyre huse ved Dyrehaven eller Øresundskysten, men ganske almindelige enfamilieshuse med ganske almindelige mennesker, hvis ejendomsskatter takket være Lykketofts og Ole Stavads ejendomsværdiskat ofte er tredoblet på et par år. Typisk er skatten steget fra 4000-5000 kr. til 15.000 kr.

En ganske stor del af disse husejere er pensionister, som indirekte er med til at finansiere, at Lykketoft og andre i samme skatteklasse fortsat kan hygge sig i store lejligheder til en lav leje, som de selv har været aktive for at fastfryse. Det er den slags, man har et grimt ord for.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen