Konventions-kaos

JP'S ARTIKEL 13/1, "Kaos i konventionerne", er tankevækkende: De europæiske lande fortolker de internationale konventioner vidt forskelligt.

Danmark gav forrige år opholdstilladelse til over 90 procent af asylsøgere fra Somalia og Irak, mens andre EU-lande kun anerkender fra tre til 20 procent fra disse lande. Østrig seks procent. Italien tre procent.

Det bør ikke undre. For langt de fleste internationale konventioner er formuleret så generelt, at de kan tolkes forskelligt. Når Danmark giver stort set alle asyl, skyldes det, at reglerne er blevet udlagt, fortolket og overvåget af flokken af fanatiske flygtningevenner. Der er ingen grund til at tie om navnene: Center for Menneskerettigheder, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Røde Kors, Amnesty International, Nævnet for Etnisk Ligestilling - alle har de gjort det til deres livssag at sætte flygtninges rettigheder over alt andet.

Hver af disse organisationer har formået at lamme, om ikke den offentlige debat, så i hvert fald beslutningstagerne. TV og aviser har stort set behandlet udsagn fra menneskerettighedseksperter, som var der tale om den rene og ophøjede sandhed.

Eldorado for fanatikere

Mønsteret er simpelt: Først viser TV-avisen et indslag med flygtninge, vi naturligvis får ondt af. Så følger en ekspertudtalelse fra direktøren for Center for Menneskerettigheder, der med fanatisk blik udtaler, at forholdene er dybt betænkelige, overordentligt kritisable og på kant med internationale konventioner. Dernæst klippes til den respektive myndighed: ministeren, borgmesteren eller embedsmændene, der på forhånd befinder sig i en umulig forsvarsposition, fordi de står i fare for at blive hængt ud som fremmedhadere i prime-time. Endelig kan indslaget afsluttes med endnu en manende udtalelse fra menneskeretseksperten om Danmarks anseelse i udlandet, hvis ikke hans vilje bliver lov.

Men medierne har aldrig undersøgt eksperternes hjemmel til at udtale sig. Der har været helt frit spil til at udtale sig om, hvad der var på kant med menneskerettighederne. Danmark har været et eldorado for fanatikere, der med menneskerettighederne i hånden vil gøre Danmark multietnisk. I praksis har Folketinget ladet sig køre ud på et sidespor.

De, der burde og skal bestemme Danmarks fremtid, blev under det venstreorienterede flertal i Folketinget overladt en tilskuerrolle.

Orden i eget hus

At konventionerne har vide fortolkningsmuligheder, ved vi. Men svaret er ikke at harmonisere eller ensrette reglerne i EU-regi. At udstrække den samme definition til hele EU vil give ekstrem ufleksibilitet til skade for fremtidens virkelig forfulgte.

Danmarks udlændingepolitik føres bedst i nationalt regi som en del af den løbende politik. Det kan vi i Danmark heldigvis fortsat gøre, da vi står udenfor diktater fra Bruxelles på retsområdet.

Nu skal vi så have bragt orden i eget hus. Lad os da gerne fortsat tale højtideligt om konventionerne, hvis opholdstilladelserne bringes ned på italiensk eller belgisk niveau.

Mere ærligt ville det være at tale kritisk og fordomsfrit også om konventionerne, men resultatet her og nu er det vigtigste for Dansk Folkeparti.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.