Den rigtige beslutning

GRENAA Centralsygehus skal lukkes. Det er ikke gået stille af. Stordemonstration med 12.000 demonstrerende. Som tidligere overlæge ved sygehusets medicinske afdeling frem til 2001 og herved med et grundigt kendskab til sygehusets formåen på det faglige område, er jeg helt enig i, at den beslutning, der nu formentlig bliver truffet i Århus Amt om en lukning af sygehuset, er den rigtige.Udviklingen på for eksempel det hjertemedicinske område, for blot at nævne et enkelt, har for længst overhalet Grenaa Centralsygehus inden om.

Sygehuset har således ikke ansat en speciallæge i hjertemedicin, så i mange tilfælde vil sygehusets beståen være en kilde til en falsk tryghed.

Alt for mange patienter må efter et kort ophold på sygehuset transporteres videre til Randers Centralsygehus eller Århus Universitetshospital for at kunne modtage en opdateret lægefaglig behandling.

En ting må imidlertid give en mærkelig smag i munden på de ansatte, nemlig at sygehusets cheflæge gennem seks år som formand for Venstre i amtsrådet har stemt for en nedlæggelse af sygehuset. Her må der tilbagestå et alvorligt troværdighedsproblem, som kun bekræfter mig i, at kombinationen cheflæge og toppolitiker på amtsplan er, og aktuelt har været, en uheldig cocktail, som må efterlade nogle alvorlige tømmermænd hos de involverede parter.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen