Fatal uvidenhed om Sharia-lovgivning

JEG HAR normalt respekt for Birthe Rønn Hornbechs synspunkter, men i sin kommentar 1/10 går hun for vidt. Man skal ikke afsværge sin gud for at være medlem af Det Radikale Venstre.

Tværtimod må man have sin gud i fred!

På det radikale landsmøde vedtog vi en klar protest mod, at en kvinde er blevet dømt til stening i Nigeria, og at lignende domme er afsagt i Iran. Den form for straf bliver kun praktiseret i lande, der har indført Sharia-lovgivning som samfundssystem.

I de lande anses Sharia-lovgivningen for at være gudsskabt. Man kan som borger ikke ad demokratisk vej omgøre beslutningen - heller ikke hvorvidt det er rimeligt, at utroskab bør straffes med stening - eftersom lovgivningen kun kan ændres af guds repræsentanter - ikke af folkets. At religiøse retningslinjer på den måde skal være styrende for et samfunds politiske regelsæt, er Det Radikale Venstre inderligt imod.

Som radikal skal man derfor først og fremmest være loyal over for dét værdigrundlag.

Men Sharia-lovgivning er ikke lig med islam, og resolutionen var ikke et nej til islam som religion.

Derfor går Birthe Rønn Hornbech virkelig galt i byen, og hendes kommentarer vidner om en fatal uvidenhed. Mange praktiserende muslimer både herhjemme og i Mellemøsten lægger netop afstand til Sharia-lovgivningen, fordi den ikke stemmer overens med hverken demokrati eller menneskerettigheder.

De har ikke afsværget deres tro, men blot markeret deres klare afstand til en lovgivning, der er religiøst betinget. Det er virkeligheden. Islam kan godt forenes med demokrati, men hverken i den ideelle eller reelle verden er Sharia-lovgivning foreneligt med demokrati.

Birthe Rønn Hornbech burde ærlig talt have læst bedre på teksten!

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen