Advarsel til Fogh

DET VIL NOK være uklogt af regeringen at tolke LO's undsigelse af Socialdemokratiet som en ekstra gevinst.Man skal heller ikke omvendt ængstes for, at en eventuel regeringsrokade vil skade regeringen.

Snarere skal man - om ikke før så efter EU-Formandskabets ophør - ofre tid på at nærlæse en kronik i Jyllands-Posten 21/9 af lektor Peter Kurrild-Klitgaard, Syddansk Universitet: »Hvis ikke nu, så hvornår?«

Kronikøren resumerer det forrige næsten 10 års regime og skriver om den borgerlig-liberale regerings løfter og visioner, som han synes, er ved at smuldre, trods århundredets største chance for at påvirke den danske samfundsudvikling.

Det er vanskeligt, skriver kronikøren, at se forskel på det Nyrupske og det Fogh Rasmussenske tankegods, og hvis nu også rumlerier om skattereform m.v. skaber regeringsproblemer, driller samarbejdet i regeringen, kan det blive svært nok at bevare regeringsmagten.

Også selv om Socialdemokratiet som parti er irrelevant med manglende tiltro og selvforståelse. De radikale har gjort sig komplet overflødige.

Kronikken er god at få forstand af.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen