Støt ikke Folkekirkens Nødhjælp

GENERALSEKRETÆR Peter Lodberg (PL) fra Folkekirkens Nødhjælp (FKN) afslører i sin kronik (JP 15/6), at han er mere optaget af politisk at skade Israel end det, han er ansat til - nemlig at hjælpe mennesker i nød.

Det er så grelt, at lederen den næste dag under overskriften "Politiserende hjælp", påpegede, at Folkekirkens Nødhjælp overtræder sine egne retningslinjer for sit arbejde, og at selve navnet er falsk, fordi det slet ikke er "folkekirkens" nødhjælp.

Men blot »et navn man har taget for at få folk til at give.«

Seks fejl

Selv udenrigsminister Per Stig Møller går i rette med PL og påpeger seks alvorlige (politiske) fejl, som PL i kronikken gør sig skyldig i. Arne Melchior og andre har været på banen.

Men værst er det dog, at Israels ambassadør Ephraim Ben Matityahu bliver citeret for private udtalelser fra en samtale, som ambassadøren havde taget initiativ til, og hvor de mødtes på Peter Lodbergs kontor (kronik 23/6).

Her håbede ambassadøren, at forståelse og personlige relationer samt tilbud om, at FKN kunne gøre brug af ambassadens kontor fremover, kunne forandre FKN's negative indstilling. Det »blev mødt med et personligt tillidsbrud og fjendtligsindet politisk aktivisme.« Tilmed citerer PL ambassadøren for noget, han aldrig har udtalt, for det var det stik modsatte, ambassadør Matityahu sagde.

God tid til marts

Enhver, som hidtil har støttet FKN, bør overveje, om de skal gøre det fremover.

De mange menighedsråd, som stiller lokaler og mennesker til rådighed for indsamlingerne i marts, har nu god tid til at drøfte, om de skal fortsætte med det.

Jeg kender adskillige steder, hvor meningerne er delte, og disse menighedsrådsmedlemmer har nu gode argumenter for at stoppe deres indsats til Folkekirkens Nødhjælp, så pengene virkelig kan gå til de nødlidende og ikke bruges til politiserende venstreorienterede formål.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen