Leder: Plat propaganda

FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP, der intet, heldigvis, har med folkekirken at gøre, sætter endnu en gang tålmodigheden på prøve. Denne gang i form af plat politisk propaganda på Roskilde Festivalen, hvor nødhjælpsorganisationen har rejst en mur med indskriften "Make peace, not walls" ("Lav fred, ikke mure").

Overordnet set er ingen vel uenig i det budskab, men i denne sammenhæng er problemet, at muren med sloganet er ensidigt rettet mod Israels rolle i den israelsk-palæstinensiske konflikt og kulminationen på efterhånden flere års hetz mod Israel. Roskildemuren kommer tillige i forlængelse af en kronik i Jyllands-Posten forleden, hvor nødhjælpsorganisationens generalsekretær endnu en gang var ganske ensidig i sin udlægning af teksten.

Politiske manifestationer, hvor man tager parti og argumenterer, er, uanset om man er enig eller ej, helt i orden og i pagt med demokratiske principper. Problemet med Folkekirkens Nødhjælp er blot, at det, som navnet mildt antyder, er en velgørenheds- og nødhjælpsorganisation, som får knap halvdelen af budgettet dækket ind af statsmidler.

Bl.a. på den baggrund bør organisationen strikt holde sig til formålet - nødhjælp - og afholde sig fra at politisere.

Det gør kun ondt værre, at organisationen politiserer ganske unuanceret i en uhyre kompliceret konflikt. Ingen af de involverede parter i Mellemøstkonflikten er uden skyld, ej heller Israel, men Folkekirkens Nødhjælp bør bl.a. betænke, at landet er det eneste demokratiske på de kanter. Landets højesteret har således krævet ændringer af 40 km af den 640 km lange barriere, der ikke er rejst for at afskære almindelige palæstinensiske borgeres bevægelsesfrihed, men for at beskytte de israelske borgere mod selvmordsbomber og slig rædselsvækkende terror.

Med sin ensidige propaganda og den skændige Roskildemur har Folkekirkens Nødhjælp i realiteten undsagt sin egen eksistensberettigelse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen