Opbakning til EU-kogebog

SOM ANSØGER sammen med de to forfattere af EU-kogebogen, omtalt 18/5 i JP, vil jeg gerne kommentere forløbet af udgivelsen.

Den Danske Europabevægelse er en tværpolitisk organisation, som gennem årtier ihærdigt selv har arrangeret eller støttet op om enhver fyldestgørende information om vor europæiske hverdag inden- og uden for EU. Så det er en meget naturlig sag for Europabevægelsen i Københavns Amt at bakke op om denne kulinariske Europa-tour.

At andre EP-kandidater synes, det er "rablende galt" eller "dybt mærkeligt", at EU-nævnet støtter bogen, vidner blot om en tilspidset valgkamp, hvor de desværre ikke har fået den samme idé. Formanden for EU-nævnet, Peter Wivel, udtaler jo også, at de hele tiden opfordrer folkebevægelser til at søge om støtte til projekter med et tværpolitisk indhold.

Europabevægelsen skal ikke - og har ikke anbefalet noget bestemt kandidatur til EP-valget. Vi arbejder ene og alene for at hæve den beklageligt lave stemmeprocent. Fra 12/2 og op til valget har bevægelsen i Københavns Amt arrangeret fem forskellige debatmøder med paneldeltagelse af 11 kandidater fra syv forskellige lister. Det må da siges at være tværpolitisk. Og man kan vel heller ikke påstå, at de to kogebogsforfattere, Trine Mach (JuniBevægelsen) og Ellen Trane Nørby (V), kommer fra den samme fløj.

Til sidst må de to forfattere til gengæld ikke glemme at takke Mogens Camre for en uvurderlig reklame lige op til udgivelsen af bogen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen