Sandheden blev ofret i lederen

AVISER stiller normalt krav til deres journalister om fakta og sandhed.

Den slags detaljer gælder åbenbart ikke for lederskribenterne på JP. Her kan redaktører frit boltre sig med deres løse påstande. Og det gør de så.

Tilsat lige dele fri fantasi og sensationshunger skrev lederskribenten 12/5, at vi nu er på vej til at få muslimske dagtilbud, mens han svælgede i sætninger som "indoktrinering i muslimske værdinormer".

Helt ærligt - hvor har I det fra?

Sandheden er, at regeringen vil gøre det muligt at oprette private dagtilbud med tilskud fra kommunen. Det giver forældre frihed til at vælge den pasningsform, der passer dem.

Men enhver kan ikke bare oprette en børnehave og sige, at nu vil vi afsondre os fra det danske samfund. Det gælder for alle religiøse grupperinger, også muslimer. Allerede i dag er der præcise krav, som daginstitutionerne skal leve op til. Bl.a. er det en klar betingelse, at dagtilbuddet skal give børnene mulighed for forståelse for dansk kultur i bred forstand samt en forståelse for andre kulturer.

Denne bestemmelse skærpes nu. Vi indfører i Serviceloven integration som en klokkeklar målsætning i dagtilbuddene. Det betyder, at kommunerne skal føre stramt tilsyn med, at dagtilbuddene virker for at integrere børnene i det danske samfund og lære kulturelle værdier.

Gør de ikke det, fjernes deres tilskud.

Men det bliver ligesom for besværligt at sætte sig ind i, når man har færten af en god historie. I iveren efter den skarpe vinkel er det også gået hen over hovedet på JP, at en tredjedel af dagtilbud allerede er private. Det er selvejende institutioner og puljeordninger.

Der er bestemt ikke noget, der tyder på, at der af den grund er dukket institutioner op á la dem, som JP frygter!

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen