To historieopfattelser

DANMARK har en historieprofessor.

Ja, vi har flere, men specielt en af slagsen - den lærde hr. Jensen fra det syddanske - gør sig jævnligt bemærket her i JP, hvor han med stor iver belærer os almindelige dødelige om historiske kendsgerninger og korrekser fagfæller, der ikke har sat sig ordentligt ind i tingene, før de udtaler sig om videnskabelige spørgsmål, der har med historien at gøre og herunder specielt den russiske historie.

Senest 12/5 har han her i bladet, men også ved andre lejligheder været ude med skolemesterferlen over for Arbejdermuseets direktør, Peter Ludvigsen, i anledning af direktørens upassende insisteren på at genopstille en Lenin-statue på Arbejdermuseet.

Godt vi har lærde folk, som den gode professor Jensen.

Undertegnede var overhovedet ikke klar over, inden jeg læste kronikken, at man i den historiske videnskab på Syddansk Universitet opererede med en objektiv sandhedssøgende historieopfattelse og der foruden en subjektiv demokratisk "passende" historieopfattelse. Her har vi måske årsagen til, at professoren har det så svært med fagfællerne og de med ham. Jensens kollegaer har simpelthen ikke evnet at fatte den hårfine skelnen mellem de to begreber, Jensen opererer med i sit ophøjede intellektuelle tankeunivers.

Tak, professor Jensen. Nu blev jeg vi det klogere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen