En uværdig kamp

Skattechefforeningens formand, Svend Aage Fog, kommer i et interview i Jyllands-Posten 30/3 med en række synspunkter i et forsøg på at underbygge, at skatteligningen - i modstrid med Strukturkommissionens anbefaling - skal bevares i kommunerne.

Som formand for de kommunale skattechefer er det naturligvis et helt legalt ærinde, men hans angreb mod Told & Skat kan jeg kun tage afstand fra som mudderkastning af værste skuffe.

Påstande om at Told & Skat ikke er specielt god til selskabsligning med henvisning til sagerne omkring TDC og Jyske Bank, er ikke alene udokumenterede, men også under lavmålet. At der overhovedet er en sag mod Jyske Bank, skyldes netop, at Told & Skat har gennemført en regulering, banken nu har indbragt for Landsskatteretten.

En direkte usandhed

Havde Told & Skat ubemærket ladet fradraget passere, havde der derimod kunnet være rejst kritik af selskabsrevisionens faglighed. Også i TDC-sagen blev der fra selskabsrevisionens side gjort opmærksom på problemet i et notat, der dog måske sandede til et sted i departementets top tæt ved det politiske system.

Når Svend Aage Fog mener, at Told & Skat ikke har tradition for en servicefunktion, hvor man kan henvende sig direkte og få hjælp, er det ganske enkelt løgn. Vist yder Told & Skats regioner ikke den service over for borgerne - for den opgave er i dag placeret i de kommunale skatteforvaltninger. Men virksomhederne har altid kunnet henvende sig hos Told & Skat og få service, vejledning og bistand omkring moms, afgifter og told - og gør det dagligt i vid udstrækning.

Inkassoområdet bliver også fremhævet som et af de områder, kommunerne bør overtage fra Told & Skat.

Her kan vi også kun være uenige. I samarbejde med de kommunale pantefogeder i Foreningen af Pantefogeder i Danmark har Dansk Told & Skatteforbund netop foreslået, at kommunerne og Told & Skat i samarbejde løser alle offentlige inddrivelsesopgaver i Danmark. Så inddrivelse af personlige krav sker i kommunerne - mens inddrivelsen i virksomhederne placeres hos Told & Skat.

Dansk Told & Skatteforbund er dog helt enig med Svend Aage Fog i, at arbejdsgiverkontrollen bør løses i sammenhæng med skatteligningen. Men ikke kun sammen med skatteligningen. Også sammen med kontrollen og revisionen af virksomhedernes moms- og afgiftsregnskaber.

En ligeværdig fusion

Kommunerne fokuserer på borgernes indgang til skattesystemet. Vi er enige i, at borgerne fortsat skal kunne henvende sig på det lokale rådhus med spørgsmål omkring skat.

Men vi ønsker i lige så høj grad at fokusere på virksomhedernes indgang til skatte- og afgiftsmyndighederne. Hvorfor skal virksomhederne leve med to myndigheder på området?

Dansk Told & Skatteforbund har udarbejdet debatoplægget "Told & Skat Danmark - fremtidens skatte-, afgifts- og toldadministration". Vi mener nemlig, at politikerne nu bør benytte en enestående chance til på baggrund af Strukturkommissionens anbefalinger at skabe en énstrenget administration. Ikke ved at Told & Skat overtager opgaverne - men ved at der dannes en ligeværdig fusion mellem de kommunale skatteforvaltninger og Told & Skat. Debatoplægget kan hentes på www.dts.nu

Et kludetæppe

Vi ønsker nemlig ikke at nedgøre vore dygtige kommunale kolleger - eller drage den kommunale service i tvivl. Men såvel fagligheden som den service, vi kan yde borgere og virksomheder, bliver endnu bedre, hvis vi går sammen om at løse opgaven - som man allerede har valgt at gøre i alle de lande, vi normalt sammenligner os med. I stedet for det uoverskuelige og irrationelle kludetæppe af myndigheder, der i dag er på området.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.