*

Debat

Outlandish driver propaganda

I OUTLANDISH-musikvideoen til musiknummeret ”Aicha” (der i øvrigt også er navnet på profeten Muhammeds barnekone), opdagede jeg noget meget foruroligende, da jeg tilfældigvis så den på internettet.

Sangen, der synes at være en hyldest til indvandrerkvinder i almindelighed, indeholder tre små sammenhængende klip i løbet af musikvideoen, som på indoktrinerende vis har det simple budskab, at man i islam finder lykken. Således ser man ca. 23 sekunder inde i musikvideoen en pige af dansk (!) udseende, som kigger bedrøvet på sig selv i spejlet. Klippet varer et par sekunder.

Ca. 54 sekunder inde i musikvideoen kommer man tilbage til pigen. Her er hun i færd med at tage et tørklæde om hovedet. Klippet varer ligeledes et par sekunder.

Mod slutningen af musikvideoen, ca. 3 minutter og 23 sekunder inde, ser man pigen stå smilende med tørklædet om hovedet. Hun har nu fundet lykken.

Klippet varer også et par sekunder.

I musikvideoen ser man derudover en blanding af tørklædeklædte kvinder og kvinder uden tørklæde.

På den måde fremstår Outlandish umiddelbart modereret og moderat med hensyn til spørgsmålet om, hvorvidt kvinder bør iklæde sig tørklædet.

Men budskabet står klart i kraft af de tre klip, der synes at udgøre en rød tråd i musikvideoen: Kvinder bør iklæde sig tørklædet for på den måde at finde lykken i islam.

Det er uhørt med sådanne indoktrinerende, filmiske metoder af propagandistisk karakter, og det er endvidere skræmmende at tænke på den indflydelse, denne ”ungdomsmusik” kan have på unge danske piger.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Svar udbedes, DF
Vælgerne må føle at stå med et stykke vådt håndsæbe, som man aldrig ved, hvor man har. Formentlig derfor havde DF for en måned siden et dårligt kommunalvalg og har i de senere måneder haft en stribe negative meningsmålinger.
Kronik: Efter #MeToo – nu er det på tide, at #MændTaler
Roger Matthisen, ligestillings- og mangfoldighedsordfører for Alternativet | Henrik Marstal, kønsdebattør og folketingskandidat for Alternativet
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce

Blog: Hvide piger ”lette mål” for udnyttelse.

Morten Uhrskov Jensen
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her