Kommune svigter en syg ældre

HVAD TÆNKER de på i Hvidebæk Kommune, når man afviser en alvorligt syg ældre mand? Det spørger jeg om efter at have set TV2 nyheder 18/1.

Hvidebæk Kommunes behandling af den kræftsyge Aksel Jensen er en krænkelse af menneskerettighederne og svigt af kommunens ældreomsorg.

Vi betaler nogle af verdens højeste skatter og er lovet, at når man bliver gammel, vil der blive sørget for de ældre. Men den daglige hjælp til de ældre forringes i stedet.

De ældre skal have anvist en egnet bolig uanset helbredstilstand.

Det vil sige, at de aller svageste skal have mulighed for at komme på et plejehjem eller blive i eget hjem, men med en ordentlig pleje og omsorg.

Vi skal sørge for, at vore ældre får den pleje og omsorg, som de fortjener efter et langt og slidsomt liv. Vi skal behandle vore ældre medborgere med værdighed og respekt - for det er dem, der har skabt det samfund, som vi i dag nyder godt af - og ikke som andenrangsborgere.

Og hvad er så takken? En ældre kræftsyg mand kan ikke engang få en ældrebolig, men er tvunget til at leve en ussel og kummerlig tilværelse. Det kan man ikke være bekendt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen