Onsdag d. 8. januar

Kom godt i gang med dagen med Morgenbriefing i JP Premium. Vi giver dig alle hverdage et overblik over dagens vigtigste begivenheder i ind- og udland.

Indland
 

Esbjerg: Ankesag om narko i Esbjerg:

Vestre Landsret, 9. afdeling i Esbjerg, behandler fra kl. 09.00 en ankesag mod en mand, der i byretten fik fire års fængsel. Det handler om indsmugling af kokain og heroin, der fra en central i Glostrup skulle distribueres til blandt andet Esbjerg.

København: 11 mænd anklages for pengestøtte til PKK:

Københavns Byret fortsætter kl. 09.30 med straffesagen, hvor 11 kurdiske mænd anklages for at have indsamlet millioner af kroner til fordel for PKK. Dermed har de finansieret terror, hævder anklagemyndigheden. I dag afhøres en 44-årig mand. I denne uge er det planlagte retsmøde 7/1 aflyst, hvorimod møderne 8/1 og 9/1 gennemføres.

København: Sag om gidseltagning på politigården:

Københavns Byret behandler fra kl. 09.30 sagen mod en 34-årig mand, der er tiltalt for frihedsberøvelse, efter at han i april tog en medfange som gidsel i den særligt sikrede arrestafdeling på Københavns politigård. Manden er tiltalt for frihedsberøvelse, ulovlig tvang og trusler om vold. Sagen behandles af et nævningeting, der skal tage stilling til anklagerens krav om forvaring.

Frederiksberg: Retsmøde om svensk superhacker:

Retten på Frederiksberg skal afgøre, om den udleverede svensker Gottfried Svartholm Warg fortsat skal være varetægtsfængslet i sagen om påstået hacking af blandt andet politiets kørekortsregister.

 
Erhverv
 

Den amerikanske centralbank fremlægger referat fra seneste rentemøde:

Den amerikanske centralbank fremlægger referatet fra seneste rentemøde, hvilket var mødet den 17.-18. december, hvor det blev til en lille overraskelse med reduktioner i de kvantitative lempelser. Der findes to gruppe i centralbanken, hvor de ene er bange for inflationseffekten fra de kvantitative lempelser og den anden gruppe frygter, at reduktionerne kan kvæle væksten. Markedet vil have fokus på centralbankmedlemmernes fremadrettede meldinger. Finansmarkederne er på vagt over for indikationer om den kommende udsigt til flere kvantitative reduktioner i løbet af 2014.

Realkreditrådet kommer med tal for boligudbud:

I dag kl. 09.00 udkommer Realkreditrådet med boligudbudsstatistikken for december 2013.

København K: Produktivitetskommissionen holder pressemøde:

På pressemødet kl. 11.00 offentliggøres Kommissionens femte analyserapport, Infrastruktur. I rapporten fokuseres der især på to områder - som hver på deres måde kan bidrage til produktivitetsudviklingen i Danmark. Det ene er transport, hvor det offentlige hvert år anvender store summer på udbygning og vedligeholdelse af vores veje og jernbaner. Det andet er den digitale infrastruktur, som sikrer, at vi har fastnet- og mobiltelefoni, kabel-tv og kan sende og modtage store mængder af data via bredbånd. Rapporten kommer med en række anbefalinger til, hvordan produktiviteten kan styrkes i Danmark. Både i forhold til at bygge infrastruktur og i forhold til at bruge den.

Danmarks Statistik, nye udgivelser kl. 9.00:

 • Ejendomssalg (md.) oktober 2013.
 • Ledige stillinger, europæisk 3. kvt 2013.

Udenlandske offentliggørelser:

 • Kl. 08.00: Tyskland: Handelsbalance, nov.: Den tyske handelsbalance for november fremlægges før åbning ved 8-tiden. Den tyske handelsbalance viser typisk et solidt overskud, og det lå på 17,9 mia. euro i oktober. Senere på dagen kommer der tal for fabriksordrerne i Tyskland, og det kan give en indikation for industrien, også selvom opgørelse typisk er noget svingende.
 • Kl. 10.00: Italien: Arbejdsløshed, nov.
 • Kl. 11.00: Eurozonen: Detailsalg, nov, m/m.
 • Kl. 11.00: Eurozonen: Arbejdsløshed, nov.
 • Kl. 12.00: Tyskland: Fabriksordrer, nov, m/m.
 • Kl. 14.15: USA: ADP-jobrapport, dec
 • Kl. Kina: Handelsbalance, dec - est:
 • Kl. Kina: Import y/y: Der kommer natten til onsdag handelsbalanceopgørelsen fra Kina, og det er frisk tal for december. Selv om opgørelsen bør tages med et gran salt kan de give en indikation for den globale samhandel.
 • Kl. Kina: Eksport y/y.
 
International
 

Athen: Græsk EU-formandskab holder åbningsceremoni:

Det græske EU-formandskab åbner i dag kl. 17.00 med en ceremoni i Athen. Undervejs holder den græske premierminister, Antonis Samaras, en fælles pressekonference med José Manuel Barroso. Grækenland overtog EU-formandskabet den 1. januar.

USA: Cannabis bliver også tilladt i New York:

Efter nytår blev hashsalg tilladt i den amerikanske delstat Colorado, og staten New York følger nu efter, dog med en knap så lempet lovgivning. Staten New Yorks guvernør, Andrew, Cuomo vil i dag ændre en lov, sådan at cannabis vil blive tilladt til syge. I Colorado og Californien kan folk med eksempelvis rygsmerter få cannabis, mens New York i første omgang vil tillade, at 20 hospitaler i delstaten kan udskrive cannabis til patienter med kræft og andre sygdomme.

Kairo: Mursi for retten:

Retssagen mod Egyptens afsatte islamiske præsident Mohamed Mursi, der er anklaget for at opildne til drab på demonstranter, fortsætter i dag, efter retssagen i november blev udskudt. Sammen med 14 andre er han tiltalt for drabene på demonstranter uden for sit præsidentpalads i december 2012, seks måneder før han blev væltet i et militærkup.

Los Angeles: Amerikansk filmprisuddeling: People's choice awards:

Amerikanske filmpriser bliver uddelt i Los Angeles. Det er folket, der har stemt om priserne.

Washington DC: Chris Brown i retten - anklaget for voldeligt overfald:

Den amerikanske stjerne Chris Brown skal igen i retten. Han er anklaget for sammen med sin manager at have begået et voldeligt overfald mod en mand, der ønskede et billede sammen med stjernen. Retten har allerede dømt Brown til behandling for vrede.

Nordkorea: Dennis Rodmans hold spiller showkamp for Kim Jong-Un:

Efter flere vellykkede besøg i Nordkorea, har den amerikanske basketballspiller Dennis Rodman og hans hold valgt at spille en showkamp mod det nordkoreanske basketballhold - og kampen finder sted på den unge leder fødselsdag. Kim Jong-Un er den tredje og yngste søn af den afdøde nordkoreanske leder Kim Jong-il. Han er desuden tronfølger til landets lederskab og udnævnt som den "store efterfølger". Rodman er en tidligere basketballspiller i NBA med flere mesterskaber bag sig.

Haag:

Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) mødes i Haag for at diskutere, hvordan processen med fjernelse af kemiske våben i Syrien skrider frem.

Nordkorea: Kim Jong-uns fødselsdag:

Over hele Nordkorea fejres landets leder Kim Jong-uns fødselsdag. Han menes at være født i 1983 eller 1984.

Frankrig: Retssag:

Der forventes at blive afsagt kendelse i en retssag, der er anlagt af en fransk kvinde, der blev anholdt for at bære islamisk slør. Anholdelsen udløste optøjer i byen Trappes. Kvinden har søgt om at få omstødt en lov, der forbyder religiøse symboler i det offentlige rum bl.a. burka og niqab. 


Sport
 

Bilsport:

Dakar Rally, Sydamerika (slutter 18. januar).

Badminton:

Korea Open, Superseries, Seoul, Sydkorea (slutter søndag).

Fodbold:

 • Frankrig, Ligue 1: St.-Etienne - Evian TGFC (kl. 20.45).
 • Liga Cup, semifinaler, 1. kamp : Man. City - West Ham (kl. 20.45).

Håndbold:

HåndboldLigaen, kvinder : Team Esbjerg - FC Midtjylland (kl. 20.00).

Skisport:

Skiskydning, World Cup: Kvinder 4 x 6 km stafet, Ruhpolding, Tyskland.

Tennis:

 • ATP og WTA: Sydney (slutter søndag).
 • ATP: Auckland (slutter søndag).
 • WTA: Hobart (slutter søndag).
Fødselsdage
 
 • D.K.H. Prins Vincent og Prinsesse Josephine fylder tre år.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.