Han skulle plante positive historier om Trump - nu er han stoppet

Ifølge Det Hvide Hus var det en »fælles beslutning«. Den kraftigste orkan i 12 år rammer Texas fredag. DF siger blankt nej til skattelettelser i toppen.

Vil du have Briefing i din indbakke alle hverdage? Meld dig gratis til Premiums nyhedsbrev hver morgen og få nyhedsværtens overblik på tre minutter.

 

Manden, der skulle finde positive historier om Trump, er stoppet

Andy Hemming var indtil denne uge ansat i Det Hvide Hus for at lede internettet, printmedierne og tv- og radiostationerne igennem for positive historier om præsident Donald Trump samt plante positive historier om regeringen i medierne. Men nu er han stoppet, skriver Daily Mail. Ifølge Det Hvide Hus var Andy Hemmings farvel en »fælles beslutning«.

Kraftig orkan rammer USA fredag

Orkanen Harvey nærmer sig den amerikanske sydstat Texas og forventes at nå landjorden sent fredag. Meteorologer har kaldt Harvey for den kraftigste orkan på det amerikanske fastland siden oktober 2005, og titusinder af mennesker er blevet beordret til at forlade deres hjem. Nyhedsbureauet AP dækker orkanen intensivt og har fredag morgen flere opdateringer om forberedelserne og orkanens bane. 

"Harvey" ventes at ramme USA's fastland senere fredag. Foto: AP/Eric Gay

DF siger blankt nej til skattelettelser i toppen

Dansk Folkeparti siger endegyldigt nej til en reducering af marginalskatten, uanset hvilke krumspring regeringen måtte gøre for at få den med i en kommende skattereform. Det skriver Kristian Thulesen Dahl til Politiken. »Uanset hvad man kalder barnet, så har vi samme holdning til det. Nemlig: at det er ikke topskattelettelser, vi har brug for,« siger DF-formanden. DF vil heller ikke være med til at sænke registreringsafgiften på biler yderligere.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl (t.v.) - her sammen med Venstres Søren Gade og Jacob Ellemann Jensen - vil ikke være med til at lette skatten i toppen, heller ikke selv om regeringen kalder det noget andet end "topskattelettelser". Foto: Jens Dresling

Trods fund af sprøjtegift skulle drikkevandet være sikkert

Målinger af drikkevandet fra vandværker i Slagelse, Esbjerg og Odense har afsløret et for højt indhold af sprøjtegiften desphenyl-chloridazon. Men koncentrationen af stoffet er under de sundhedsskadelige niveauer, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed. »Der er slet ikke nogen akutte problemer i det,« siger en kontorchef og overlæge til Ritzau. Giften stammer fra et ukrudtsmiddel, der i dag er forbudt i Danmark. Indtil 1996 har det dog været anvendt.

Regeringen tilgodeser bagland for millioner

I disse dage er Venstre og Konservative ved at fordele millioner af kroner til lokale projekter rundt om i landet. Jyllands-Posten skriver, at regeringen ifølge et internt notat har afsat en millionpulje på den kommende finanslov til »mindre projekter«, som partierne og enkelte politikere har fået lov til at fordele i deres bagland. De Radikale kalder det for »en uskik« at afsætte penge på finansloven til at »smøre vælgerne i kommunerne«.

Politikere vil have bilfri bymidte i København

Den ældste del af Københavns indre by - den såkaldte middelalderby - kan i fremtiden blive helt fri for firhjulede køretøjer. Ifølge TV 2 Lorry fik borgerrepræsentationen i København torsdag aften stemt et forslag igennem for, at dele af indre by skal lukkes af for biltrafik.

Per Stig Møller: Løkke havde opgivet klimaaftale på forhånd

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde allerede opgivet en juridisk bindende klimaaftale inden COP15-topmødet i København i 2009. Det fortæller tidligere udenrigsminister Per Stig Møller (K) fortæller i bogen "Udenrigsminister i krig og fred". I bogen står der, at Obama den 2. oktober 2009 i fortrolighed fortalte Lars Løkke Rasmussen (V) og Per Stig Møller selv, at han ikke kunne få en ambitiøs klimapolitik igennem i sin første præsidentperiode. I stedet ville Barack Obama »nøjes med en politisk erklæring i København«.

DET ER DER SKET I NAT

Mark Asay blev dømt for mord i 1988.

den første henrettelse i staten i halvandet år. Den indsatte, Mark Asay, blev i 1988 dømt for at have slået to andre mænd ihjel med et skydevåben efter en druktur. Asay blev slået ihjel med en cocktail af gift, der ikke tidligere er belvet brugt ved en dødelig indsprøjtning.

Muslimske rohingya-oprørere har angrebet 24 af politiets poster i et koordineret angreb i Myanmar. Fem politibetjente og syv oprørere meldes foreløbig dræbt, oplyser regeringen i Myanmar.

Thailands højesteret har udstedt en arrestordre på den tidligere premierminister Yingluck Shinawatra, der er tiltalt for uagtsomhed i sag om statslig opkøb af ris. Der skulle være faldet endelig dom i sagen fredag, men højesteret har i stedet sat en ny dato for domsafsigelse, da den tidligere premierminister ikke mødte op i retten.

Yingluck Shinawatra mødte fredag ikke op i retten. Foto: AP

Ni er døde efter at tyfonen Hato har ramt Macau i det sydøstlige Kina. Macau var et af de steder, der blev hårdest ramt af tyfonen, og en direktør i byen kalder dødsfaldene og skaderne for »katastrofale«.

Flere er blevet såret i et angrebNational University i Canberra, Australien, efter at en studerende angreb en af stedets undervisere med et bat. Den mandlige studerende angreb fredag morgen lokal tid underviseren i et klasseværelse. Andre studerende blev såret, da de forsøgte at holde manden tilbage.

DET SKRIVER DE ANDRE MEDIER OM

  • Berlingske: 30 pct. af gadebandemedlemmerne i Rigspolitiets banderegister har udenlandsk pas, viser nye tal. »En vanvittig høj andel,« lyder det fra Dansk Folkeparti.
  • DR Nyheder: Den seneste tids skyderier og uroligheder går nu ud over sportsklubber på Nørrebro.
  • Information:  Regeringens kommende skatteudspil vil formentlig øge den økonomiske ulighed en smule, men vil »næppe vælte læsset«, siger en økonom.

DET SKAL DU HOLDE ØJE MED I DAG

Der ventes at blive afsagt dom i korruptionssagen mod Lee Jae-Yong, arving til det sydkoreanske konglomerat Samsung. Lee Jae-Yong er blandt andet tiltalt for bestikkelse og underslæb.

Frankrigs præsident Emmanuel Macron. Foto: Thibault Camus/AP

Emmanuel Macron, besøger i dag Bulgarien, hvor han i Sofia skal mødes med landets premierminister, Boyko Borissov.

Aarhus Festuge begynder og strækker sig frem til den 3. september. Den officielle åbning finder sted i Aarhus Teater, og her er dronning Margrethe til stede fra cirka klokken 18.15.

Energi-, forsynings- og klimaministeren Lars Christian Lilleholt (V) overrækker kl. 17 titlen og præmien til Årets Klimahelt 2017. Det sker ved Regnvejrsfesten i Kolding, som skal fejre regnvejret og de klimatilpasningsløsninger, der håndterer de store mængder vand.

Lodtrækningen til gruppespillet i fodboldens Europa League. 48 hold skal fordeles i grupper med fire hold i hver. Brøndby, Lyngby BK og FC Midtjylland har deltaget i kvalifikationen. Kun FC København er sikret en plads i dagens lodtrækning.

Vil du have Briefing i din indbakke alle hverdage? Meld dig gratis til Premiums nyhedsbrev hver morgen og få overblikket over de vigtigste historier. Har du tips, tricks eller bemærkninger til Briefing, så skriv til premium@jp.dk. Vi svarer altid.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.