Kvindelig EM-kommentator kaldt »kælling« og »lebbe« - nu forsvarer hun sig

Danske støttekroner går til Taliban-skoler i Afghanistan. Alarmcentralen har svært ved at håndtere panikslagne 112-opkald. Ung skuespiller blev mast til døde af sin egen bil.

Vil du have Briefing i din indbakke alle hverdage? Meld dig gratis til Premiums nyhedsbrev hver morgen og middag og få nyhedsværtens eksklusive overblik på tre minutter.

Godmorgen og velkommen til en ny og folkemøde-fri uge, hvor politikere, meningsdannere, medier og interesseorganisationer er vendt tilbage til hverdagen efter en forlænget weekend på Bornholm. At dømme efter kommentarerne fra de deltagende at har de fleste igen i år været glade og tilfredse med Folkemødet, men der er som bekendt ingen roser uden torne. Således skriver den tidligere konservative folketingskandidat Mads Holger i en blog i Berlingske:

»Det forekommer, at folkemødet så småt er ved at miste pusten. Det hele er meget forudsigeligt. Det er pengekat, fadøl og slush ice ad libitum, men ganske som med en slush ice er vi efterhånden også ved at være nået dertil, hvor den sødlige sirup så småt er ved at være suget ud.«

Folkemødet på Bornholm: En slush ice uden sirup, kun med en smagløs isklump tilbage, mener Mads Holger.

Således opmuntret kan vi begynde dagens nyhedsoverblik med en sjældent god nyhed for DSB. Det lyder måske ikke sådan i det daglige mediebillede, men i bund og grund er de fleste togpassagerer godt tilfredse med deres rejser. Det er Forbrugerrådet Tænk, der har lavet undersøgelsen blandt hele 12.000 passagerer, og her svarer hele 80 pct., at de er tilfredse med togrejsen. Passagererne synes dog stadig, at prisen for en togbillet er for dyr - hver femte mener ikke, at man får nok for pengene. Hos Tænk er man »overrasket over, at tilfredsheden er så høj«.

Danske støttekroner går i Afghanistan bl.a. til skoler, der er under terrororganisationen Talibans kontrol. Det fremgår af en dokumentar, som bliver vist på DR i aften. Danmark har støttet 270 skoler i Afghanistan, hvoraf mange er umulige at besøge, fordi de ligger i områder kontrolleret af Taliban. Og flere skoleinspektører fortæller til DR, at Taliban direkte dikterer undervisningen på skolerne. »Der er ikke tvivl om, at nogle af de skoler, vi har bidraget til at bygge, ikke fungerer som det var forhåbningen,« siger udenrigsminister Kristian Jensen om sagen.

Den danske pædagog Malthe Thomsens erstatningssag begynder i morgen i New York. Malthe Thomsen har lagt sag an, fordi han mener, at han i 2014 blev presset til at tilstå en forbrydelse, han ikke havde begået. Han angriber bl.a. politiets afhøringsmetoder, som han mener involverer psykisk pres, løgn og falske løfter, skriver ritzau. Malthe Thomsen blev sigtet for pædofili og måtte gennem en lang sag med mange retsmøder, før sigtelserne i november 2014 blev frafaldet.

Den 22-årige Malthe Thomsen blev 27. juni 2014 anholdt og sigtet for i 15 tilfælde at have krænket en stribe børn i fire-fem års alderen. Ledelsen i børnehaven på Manhattan, hvor danskeren arbejdede, har dog slået fast, at han aldrig har været alene med børnene. Foto: JP

Vi har tabt kampen mod narko, politiets mange indsatser på Christiania er nyttesløse, og vi burde legalisere hash for at fratage rockere og bander den indtægt. Det siger senioranklager Anne Birgitte Stürup fra Statsadvokaten for København til Jyllands-Posten. »Det vil samtidig frigive nogle af de kæmpe store ressourcer, der bruges på narkobekæmpelse, til noget andet og mere nyttigt,« lyder rådet. Flere andre bakker senioranklageren op i, at man ikke kan stoppe det omfattende hashsalg på eksempelvis Pusher Street, og at pengene der bliver brugt på de indsatser, ville være bedre brugt andetsteds.

Fredag slog politiet til mod Pusher Street på Christiania og rev hashboderne ned. Det har de gjort en del gange før, og hver gang dukker boderne op igen kort tid efter. Foto: Lars Krabbe

Hvert femte telefonopkald til alarmcentralen er så uklart, at vagtcentralens ansatte ikke kan afkode, hvad opkaldet egentlig drejer sig om. Det skriver Beredskabets netavis. Undersøgelsen er lavet af Statens Institut for Folkesundhed og er baseret på en analyse af 170.000 opkald til 112 over en toårig periode. Instituttet oplyser, at det primært er opkald, hvor personen i telefonen er i panik, græder eller råber, der volder problemer for alarmcentralen. Et hold forskere skal nu undersøge, om de "uklare" opkald fører til korrekt behandling af patienterne.

I Mexico har en demonstration mod en ny folkeskolereform udviklet sig særdeles voldsomt, skriver The Guardian. Ifølge myndighederne er mindst tre demonstrerende lærere blevet dræbt under ikke nærmere definerede omstændigheder, mens én politibetjent mistede livet, da ukendte personer affyrede skud mod politiet. Optøjerne skete i provinsen Oaxaca. Lærerne demonstrerer dels mod reformen, og dels mod anholdelsen af flere fagforeningsledere.

Demonstrationen foregik i Oaxaca og kostede mindst fire mennesker livet. Det er uklart, hvordan de dræbte omkom, idet de mexicanske myndigheder har meddelt, at deres betjente ikke bar skydevåben. Foto: Luis Alberto Hernandez/AP

En tidligere formand for det konservative parti i Storbritannien har skiftet side få dage inden den vigtige brexit-afstemning, som afholdes på torsdag. Ikke på grund af selve substansen i afstemningen, men på grund af "forlad EU"-kampagnens »fremmedhadske« ordlyd. Det skriver BBC. Den konservative Baronesse Warsi støttede oprindelig den side, der vil have Storbritannien ud af EU, men nu har hun skiftet side og vil anbefale et "bliv". Dråben blev Ukips infamøse "Breaking Point"-annonce, som også andre politikere har udtrykt afsky overfor.

Skovbranden begyndte i sidste uge, og efterhånden har den spredt sig til et stort område i Los Padres nationalpark vest for Santa Barbara. Foto: Mike Eliason/AP

en kæmpestor skovbrand i Santa Barbara nord for Los Angeles. KTLA5 skriver, at halvdelen af branden nu er under kontrol, på trods af at ekstrem varme og kraftig vind i weekenden har gjort arbejdet svært for brandmændene. Et område på knap 32 km2 er brændt ned, og borgere i flere kommuner er blevet tvunget fra deres hjem på grund af brand eller brandfare. Vejrudsigten for mandag lover endnu varmere vejr, så det bliver en udfordring at få hele branden under kontrol, vurderer myndighederne. Årsagen til branden er endnu ukendt.

Anton Yelchin var kun 27 år, da han blev dræbt i en ulykke i hans hjem i Studio City, Los Angeles. Hans venner fandt ham dræbt, da han ikke dukkede op til en aftale. Foto: Richard Shotwell/AP

Anton Yelchin, der søndag blev dræbt i en ulykke, da hans bil trillede ned ad skuespillerens indkørsel og maste ham mellem bilen og en murstenspostkasse. Den kun 27-årige skuespiller er måske bedst kendt fra sin rolle i de nye Star Trek-film, hvor han spiller Pavel Chekov, en nøglefigur på stjerneskibet USS Enterprise. Han var også med i Terminator Salvation, Green Room og Fright Night. Kondolencebeskederne ruller stadig ind på de sociale medier.

Kvinder og fodbold er åbenbart en sprængfarlig cocktail, ikke mindst i Tyskland hvor EM-kommentatoren Claudia Neumann Stellung nu har taget til genmæle efter at være blevet svinet til af mandlige tv-seere på grund af hendes køn. Kritikken mod Claudia Neumann er bl.a. gået på, at hun »hellere skulle føde børn end kommentere fodbold«, at hun er »en kælling«, og at hun »lyder som en lebbe«. Til avisen Welt siger Claudia Neumann selv, at hun havde forventet sådanne reaktioner, og at kollegerne og tv-stationen ZDF's ledelse bakker hende fuldstændig op. Det er første gang, at en kvinde kommenterer en slutrunde på tysk tv.

 

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

DET ER SKET I NAT

Vejen ud af EU bliver efter al sandsynlighed lang og meget svær for briterne, hvis folkeafstemningen på torsdag ender med et nej til at blive i Den Europæiske Union. For at komme ud skal Storbritannien aktivere EU-traktatens artikel 50, der som udgangspunkt giver EU og briterne to år til at forhandle sig til rette om udmeldelsen, skriver Ritzau.

LeBron James og Cleveland gør krav på tronen i verdens bedste basketball-liga, NBA. Cleveland Cavaliers vinder finaleserien 4-3 efter at have været bagud 1-3. Det har intet hold tidligere formået i NBA's finaleserie. Den syvende og sidste kamp blev natten til mandag dansk tid vundet 93-89 af Cleveland Cavaliers på Golden State Warriors' hjemmebane, skriver NBA.

Regeringen i Israel har afsat over 137 millioner danske kroner til en særlig hjælpepakke til de israelske bosættelser på Vestbredden. Pengene skal blandt andet gå til at skifte mobile huse ud med mere permanente huse og gøre offentlige bygninger mere sikre. Desuden er der afsat midler til turisme, idrætsanlæg og kulturarrangementer, skriver den israelske avis Haaretz.

Virginia Raggi fra den oprørske Femstjerne-bevægelse bliver ny borgmester i Rom, og dermed bliver det første gang, at Italiens hovedstad får en kvinde som borgmester. Hendes sejr er ifølge Reuters et gennembrud for Femstjerne-bevægelsen, der blev dannet i 2009 af komikeren og samfundssatirikeren Beppe Grillo som en protest mod de etablerede partier.

En eksplosion i Kabul har mandag kostet flere mennesker livet, oplyser politiet i den afghanske hovedstad. Eksplosionen ramte en minibus, der transporterede embedsmænd fra den afghanske centraladministration, skriver Reuters.

Den amerikanske golfspiller Dustin Johnson har søndag vundet turneringen US Open i samlet fire slag under par, skriver US Open på sin hjemmeside. Amerikanerne Jim Furyk og Scott Piercy samt ireren Shane Lowry deler andenpladsen. Alle tre sluttede i samlet ét slag under par på den krævende Oakmont-bane i Pennsylvania.

DET SKRIVER ANDRE MEDIER OM

DET SKAL DU HOLDE ØJE MED I DAG

Socialpolitisk Redegørelse 2016 præsenteres af social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V). Redegørelsen giver et samlet overblik over den socialpolitiske indsats i Danmark og indeholder et overblik over, hvor mange personer der modtager indsatsersocialområdet, hvad der kendetegner socialt udsatte og mennesker med handicap, og hvordan indsatserne virker.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er kaldt i åbent samråd om chikanearbejdspladserne. Ministeren skal blandt andet forholde sig til analysen ”Kvinder er mere udsat for chikane på jobbet” af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, og hvad regeringens politik er for at modvirke chikanen.

Der trækkes lod til de første to af i alt fire kvalifikationsrunder til gruppespillene i Champions League og Europa League. Først trækkes der lod til første runde af Champions League-kvalifikationen, og derefter til anden runde af samme turnering, hvor FC København indtræder.

World Refugee Day, Verdens Flygtningedag, markeres. FN besluttede sig i 2001 for at den 20. juni skal være dagen, hvor verdens flygtninge er i fokus.

Vil du have Briefing i din indbakke alle hverdage? Meld dig gratis til Premiums nyhedsbrev hver morgen og middag og få overblikket over de vigtigste historier. Har du tips, tricks eller bemærkninger til Briefing, så skriv til premium@jp.dk. Vi svarer altid.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.