- For abonnenter
Dit nyhedsoverblik på to minutter
Næsten alle aviserne har tirsdag Frank Jensen på både forsiden og i fokus i lederspalten. Men der er også nyt om coronasituationen i Europa i dagens briefing.
Vil du have Briefing i din indbakke alle hverdage? Modtag Jyllands-Postens nyhedsbrev hver morgen og få nyhedsværtens overblik på to minutter.
Godmorgen og velkommen til dagens briefing dagen efter endnu en dag til historiebøgerne i dansk politik. Frank Jensens afgang som overborgmester præger selvsagt begyndelsen af dagens nyhedsstrøm og ligeledes dagens briefing. Kun Finans og Børsen har ikke Frank Jensen på forsiden, og hvordan de andre aviser har grebet opgaven an, kan du se længere nede.
Først kan du også vælge at få en kort gennemgang af de mange avisledere, der er kommet ud af Frank Jensen-sagens foreløbige afslutning:
I avisernes ledere tirsdag er der enighed om, at den eneste mulighed for Frank Jensen var at gøre, som han gjorde mandag. Nemlig at sige farvel til politik.
Politiken og Information fremhæver samtidig Frank Jensens bratte exit som en sejr for MeToo-bevægelsen.
»Frank Jensens exit bør ikke alene blive skelsættende i hans politiske liv, men også for hele MeToo-bevægelsen, der har forandret dansk politik med en kraft, de færreste havde forudset,« skriver chefredaktør Christian Jensen i Politikens leder.
»Når en magtfuldkommen overordnet som Frank Jensen ikke bliver draget til ansvar og i årtier kan slippe afsted med forulempelser af underordnede, er den brutale offentlige afsløring den eneste metode, som kan drage ham til ansvar. Frank Jensens fald er det gamle regimes fallit, det er en sejr for de unge kvinder, som sagde fra, og en foreløbig kulmination for MeToo-bevægelsen i Danmark,« skriver Rune Lykkeberg i sin leder i Information.
Berlingskes chefredaktør, Mette Østergaard, fremhæver i sin leder, at Frank Jensen kunne være sluppet billigere, hvis Socialdemokratiet havde taget hånd om sagerne tidligere.
»Hvis ledelsen, linjen og den rettidige omhu havde været på plads, havde vi ikke behøvet en så stor, offentlig debat, som den, der nu rejste sig. Socialdemokraterne og Frank Jensen har selv skabt situationen ved ikke at handle med alvor i tide over for konkrete sager og klager. Der ligger ansvaret,« skriver Mette Østergaard.
Avisen henviser blandt andet til en konkret sag fra 2011, som kunne være håndteret bedre allerede dengang.
Hvad Jyllands-Posten mener, kan du som altid læse lidt længere nede.
Men først er der her en gennemgang af de nyeste, mest væsentlige informationer om sagen:
Mogens Jensen: Samtaler i S-ledelsen bidrog til Frank Jensen-exit
Det var efter blandt andet drøftelser i Socialdemokratiets ledelse, at Frank Jensen trak sig som overborgmester i København og næstformand for partiet. Det bekræfter Mogens Jensen, som er den ene af partiets to næstformænd.
Mette Frederiksen klandres for at spænde ben for MeToo-bevægelsen
Efter overborgmester Frank Jensens exit opfordrede statsministeren mandag til, at krænkelsessager fremover afgøres i mere lukkede rum. Men uden offentlighed ville mange krænkelser aldrig være kommet frem i lyset, lyder det fra flere sider.
Bag om det hele: De 14 timer der gik, før Frank Jensen kastede håndklædet i ringen.
Nogle af Jyllands-Posten skarpeste skribenter har dissekeret de 14 timer, der gik mellem Frank Jensens to sidste pressemøder - og hvorfor han ændrede sin konklusion så drastisk. Læs mere her.
Og så videre til de korte nyheder om alle de mange andre ting, der sker i Danmark og verden:
- kun 10 kr. pr. uge