Pride i London kom ud af kontrol på grund af »radikal feministisk gruppe«: »Sådan noget må aldrig ske igen«

Brexitminister har trukket sig efter uenigheder. Kvinde er død af nervegiften Novichok.

Vil du have Briefing i din indbakke alle hverdage? Meld dig gratis til Premiums nyhedsbrev hver morgen og få nyhedsværtens overblik på tre minutter.

Godmorgen!

En ny uge er i gang, hvad enten man skal på arbejde eller kan holde ferie, og derfor er det også tid til en omgang Briefing. I dag byder nyhedsstrømmen både på en pludselig aftrædelse, et opsigtsvækkende dødsfald og flere gråhårede medarbejdere, så lad os hellere komme i gang:

Radikal kvindegruppe skabte problemer under pride i London

Det skulle udelukkende have været en festdag i den britiske hovedstad, London, da den årlige pride blev afholdt for LGBT-folket.

Undervejs opstod der imidlertid uro, da gruppen "Get The L Out" udviste deres modstand mod transkønnede personer og tvang sig adgang til fronten af paraden, hvor blandt andet borgmester Sadiq Khan skulle have ført an.

Foto: Omkring 30.000 var mødt op til lørdagens pride i London. Foto: John Stillwell

Gruppen bliver betegnet som en »radikal feministisk gruppe«, der ifølge arrangøren "Pride in London" udviste »en uacceptabel mængde af fordomme, uvidenhed og had«.

»Desværre kunne vi ikke fjerne dem, da de ikke brød loven,« lyder det i en udtalelse, hvor "Pride in London" slår fast, at »sådan noget må aldrig ske igen«.

Gruppen havde blandt andet bannere med, hvor der stod, at »transkønnede udrydder lesbiske«. Der var omkring 10 kvinder, der undervejs skubbede sig frem blandt de øvrige deltagere for at overtage styringen og blokere vejen, lyder det fra "Pride in London".

"Get The L Out" har som erklæret mål at fremme kvinder og særligt lesbiskes sag, mens de fordømmer transkønnede.

Borgmester Sadiq Khan har fordømt gruppens opførsel under paraden, ligesom Jennie Rigg fra LGBT+ Liberal Democrats har kaldt det en »hån mod de tusinder af mennesker, der deltog i paraden«. Jennie Rigg opfordrer de ansvarlige fra "Pride in London" til at træde tilbage, fordi arrangøreren ikke formåede at bevare kontrollen over situationen.

Omkring 30.000 personer tog del i paraden, der gik gennem London lørdag.

Brexitminister har trukket sig fra Mays regering efter uenigheder

Brexit er en skilsmisse, der bliver ved med at skabe fornyet dramatik. Nu har den britiske brexitminister, David Davis, sagt op med øjeblikkelig virkning.

Davd Davis sagde op søndag - blot to dage efter, at premierminister Theresa May var vundet opbakning til sin brexit-kurs i den britiske regering. Foto: Leon Neal/AP

Det bekræfter han natten til mandag i et opsigelsesbrev ifølge nyhedsbureauet Reuters. 

Her fortæller den afgående minister, at han i mange situationer har været uenig med premierminister Theresa May i forbindelse med forhandlingerne om Storbritanniens exit fra EU. 

David Davis blev udnævnt til brexitminister i 2016 og har været ansvarlig for at forhandle om brexit på vegne af Storbritannien.

Opsigelserne kommer, blot to dage efter at det sent fredag aften lykkedes premierminister Theresa May at vinde opbakning til sin brexit-plan fra den britiske regering.

Britisk kvinde er død af nervegiften Novichok

En af de to briter, der i slutningen af juni blev indlagt med tegn på forgiftning med Novichok, er død. Der er tale om en britisk kvinde, der ifølge politiet kan være kommet i kontakt med efterladenskaber fra nervegiftangrebet mod en russisk eksspion tidligere på året.

Kvinden var én af to personer, der blev indlagt den 30. juni indlagt tegn på at være forgiftet med den russiske nervegift Novochok.

Novichok, der blev udviklet under den kolde krig af Sovjetunionen, var det middel, der blev brugt til attentatet på Sergej og Julia Skripal i Salisbury 4. marts.

Storbritannien har hele tiden peget på Rusland som den skyldige, da Sergej Skripal var tidligere russisk dobbeltagent, der spionerede for England. Han kom til England som led i en udveksling af spioner.

Rusland har nægtet at stå bag attentatet på Skripal og hans datter og valgte i perioder at insinuere, at Julia Skripal under sin indlæggelse og behandling blev tilbageholdt mod sin vilje.

Flere ældre vil dominere arbejdsmarkedet i fremtiden

En højere efterløns- og folkepensionsalder vil sammen med en dramatisk stigning i antallet af raske og rørige ældre medføre radikale ændringer i medarbejdersammensætningen på danske arbejdspladser i de kommende år.

Mens personer på 65 år eller mere udgjorde 4 pct. af arbejdsstyrken i 2016, vil 10 pct. af de ansatte have passeret de 65 år i 2035. Det forudsiger en prognose udarbejdet af Ældre Sagen på baggrund af Dream-gruppens fremskrivninger, skriver Finans i dagens tophistorie "Hver 10. i arbejde vil i 2035 være over 65 år".

»Medarbejdersammensætningen på en arbejdsplads kommer til at strække sig fra 20-årige til folk, der har passeret de 80 år,« siger økonom i Ældre Sagen Anna Sophie Debel.

Du kan læse mere om udviklingen i baggrundshistorien "Tusindvis af ældre har frivilligt udskudt pensionsalderen – nu kommer tvangen", der er en Jyllands-Posten Premium-artikel ($).

DET ER DER SKET I NAT

Mindst 14 personer er blevet dræbt under sammenstød mellem demonstranter og regeringsstyrker i Nicaragua. Det oplyser menneskerettighedsorganisationen CENIDH ifølge Reuters.

Den japanske regering har oplyst, at over 100 er døde efter rekordstore mængder regn har ramt den vestlige og sydvestlige del af landet og har udløst jordskred. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Mindst 24 personer er døde, efter et passagertog søndag forulykkede i det nordvestlige Tyrkiet omkring 100 kilometer vest for millionbyen Istanbul. Det oplyser landets premierminister.

DET SKRIVER DE ANDRE MEDIER OM

Berlingske: Kinesisk stats-tv ansætter 300 journalister i et europæisk produktionscenter i London. Det sker som led i Kinas verdensomspændende mediestrategi, hvor de nyansatte journalister skal bryde Vestens mediemonopol og indfri kommunistpartiets massive globale propagandasatsning.

Politiken: De første tre måneder af 2018 har budt på lige så mange sigtelser for seksualforbrydelser som hele 2017, viser tal fra Rigspolitiets database. Seksualforbrydelser dækker over kriminalitet som voldtægt, hævnporno, pædofili og blufærdighedskrænkelser.

Kristeligt Dagblad: Mens der er klare politiske mål for at nedbringe antallet af rygere og dræbte i trafikken, gælder det samme ikke for det store antal danskere, der drikker for meget. Det kritiseres af Blå Kors Danmark, der står bag en række anbefalinger til en mere ambitiøs, national alkoholpolitik. Flere eksperter bakker op.

JP MENER

Selvfølgelig må en minister bruge ressourcerne i sit ministerium, lyder budskabet i dagens leder:

»Forargelse er en hyldevare på Christiansborg, da denne følelse ganske bekvemt ikke er funderet på kendsgerninger. Derfor kan politikere i opposition forarges over gerninger, de som ministre ikke vil tøve med at forsvare. Kønt er det ikke, da hykleriet er til at tage og føle på,« hedder det.

Du kan læse hele lederen her.

DAGENS JP-INDLÆG

Sognepræst Merete Bøye har skrevet et indlæg om en aktuel sag fra Canada, hvor »en universitetsledelse har forsøgt at give en underviser mundkurv på«:

Tegning: Rasmus Sand Høyer

»Den 23-årige canadiske undervisningsassistent Lindsay Shepherd sagsøger i disse dage Wilfrid Laurier University for 3,6 mio. dollar. Hun påstår at have været udsat for »vedvarende krænkelse« og et »giftigt klima«, og at hun »har fået et nervøst chok på grund af de tiltaltes opførsel«. Det lyder umiddelbart som endnu en special snowflake, der kræver et større safe space, men under overfladen udfolder der sig en lige så tidstypisk, men ganske anderledes historie«.

Læs hele indlægget "Lindsay Shepherds farvel til venstrefløjen" her.

DET SKAL DU HOLDE ØJE MED I DAG

Kl. 11:00: Kinas premierminister, Li Keqiang, besøger Berlin. Han skal blandt andet mødes med kansler Angela Merkel og Tysklands præsident, Frank-Walter Steinmeier. Mere

Kl. 12:00: EU og Ukraine holder topmøde i Bruxelles. Her deltager blandt andre EU-præsident Donald Tusk, EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og Ukraines præsident, Petro Porosjenko. Mere

USA's præsident, Donald Trump, ventes at udpege sit bud på en ny højesteretsdommer. Mange har udtalt bekymring for, at Trump vil benytte lejligheden til at trække flertallet i den amerikanske højesteret til højre. Mere

Spaniens premierminister, Pedro Sánchez, og lederen for Cataloniens regionale regering, Quim Torra, mødes i Spaniens hovedstad, Madrid. Det er første møde mellem de to ledere, siden styret i Catalonien sidste år forsøgte at opnå selvstændighed. Mere 

Kl. 15:00: Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, tages i ed til en ny periode som Tyrkiets præsident. Erdogan vandt valget i juni med 52,6 procent af stemmerne. Mere

Kl. 15:30: Den amerikanske nu tidligere filmproducent Harvey Weinstein skal for retten i en tredje sag om voldeligt seksuelt overgreb på en kvinde. Weinstein er i forvejen anklaget i to sager, der omfatter voldtægt og overgreb på to andre kvinder.

VEJRET

Mandag vil byde på nogen eller en del sol, selvom der først på dagen vil være skyet i den sydlige og østlige del af landet. Temperaturerne vil nå op mellem 18 og 24 grader, men ved Vestkysten omkring 15 grader.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Vil du have Briefing i din indbakke alle hverdage? Meld dig gratis til Premiums nyhedsbrev hver morgen og få overblikket over de vigtigste historier. Har du tips, tricks eller bemærkninger til Briefing, så skriv til premium@jp.dk. Vi svarer altid.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.