Så meget koster det at skrotte oliefyret

Er det dyrt at fjerne oliefyret og olietanken, og hvem ringer du til? Få svar her og find ud af, om du kan få tilskud, når du kvitter oliefyret.

Artiklens øverste billede
Der er tilskud at hente til udskiftning af det gamle oliefyr.

Er det dyrt at fjerne oliefyret og olietanken, og hvem ringer du til? Få svar her og find ud af, om du kan få tilskud, når du kvitter oliefyret.

Det koster mindst 5.500 kr. at skrotte oliefyret, men flere energiselskaber tilbyder tilskudsordninger til energiforbedring af private boliger – og dermed også til skiftet fra olie til en anden opvarmningsform. Nogle selskaber giver tilskud til varmepumpe og naturgasfyr, mens andre giver til solvarme.

Du skal betale mindst 5.500 kr., når oliefyret skal skrottes. Sådan lyder vurderingen fra to vvs-installatører, som bolius.dk har talt med.

Typisk vil afmonteringen af oliefyret dog være en del af det tilbud, du indhenter, når dit nye varmeanlæg skal installeres.

SE TEMA: Udskiftning af fyr

Hvordan skrottes et oliefyr?

1. Oliefyret fjernes

Denne del er typisk uproblematisk, med mindre fyret er meget stort og står et sted i huset, fx kælderen, hvor det ikke kan komme væk fra i et stykke. I så fald skal det skæres i mindre dele, inden det fjernes. Det tager længere tid og kan svine en del.

Afhængig af tidsforbrug koster det omkring 3.000-8.000 kr. at få oliefyret afmonteret, flyttet og skrottet.

Det kan udføres af en vvs’er eller en oliefyrsmontør.

LÆS OGSÅ: Udskiftning af oliefyr

2. Olietanken tømmes og sløjfes

Olietanken kan både være gravet ned eller stå frit. Uanset, hvor tanken er placeret, skal den sløjfes, når oliefyret ikke længere er i brug. Dvs., at den tømmes for restindhold, spules og derefter enten fjernes eller blændes af, så det ikke længere er muligt at fylde olie i. En vvs-installatør kan udføre arbejdet – typisk vil han dog hyre et slamsugerfirma til at spule tanken.

Flere kommuner anbefaler, at du fjerner tanken, når den ikke længere bruges. Men mange lader den være i jorden og nøjes med at afmontere påfyldningsstudsen og fjerne alle rørforbindelser over jorden. Til slut skal tanken blændes af ved at proppe rørstudsene til, så der ikke kan fyldes olie på tanken igen.

Ligger olietanken under et område med kørsel eller bygninger, skal den fyldes op med sand for at undgå sammenstyrtning.

Prisen for sløjfning af olietanken ligger på 2.500-3.000 kr. Skal tanken graves op, kan det dog koste op til 7.000 kr. Bortskaffelse af olietanken efterfølgende er indregnet i prisen.

Husk, at du skal udfylde og indsende et sløjfningsskema til kommunen senest 4 uger efter, at arbejdet er udført. Find det på kommunens hjemmeside, eller tag kontakt til afdelingen for teknik og miljø. Få desuden en attest fra firmaet, så du kan dokumentere, at tanken er tømt i henhold til reglerne.

LÆS OGSÅ: Drop oliefyret – så meget sparer du

Kan du få tilskud, når oliefyret kvittes?

Tilskud fra energiselskaberne

Flere energiselskaber tilbyder tilskudsordninger til energiforbedring af private boliger – og dermed også til skiftet fra olie til en anden opvarmningsform. Nogle selskaber giver tilskud til varmepumpe og naturgasfyr, mens andre giver til solvarme.

Tilskuddet er et engangsbeløb og gives som en fast pris pr. kWh, du på årsbasis sparer ved at efterisolere huset eller skifte varmekilde. Typisk er tilskuddet på 20-40 pr. kWh.

Se en guide til de forskellige ordninger her

Håndværkerfradrag

Du har også mulighed for at bruge BoligJobordningens årlige fradrag på 15.000 kr. inkl. moms på de lønudgifter, du har til at droppe oliefyret.

Udskiftning af oliekedel er nemlig blandt de ydelser, der giver fradrag. Det samme er installation af varmepumpe – herunder jordvarmeanlæg.

Se liste over samtlige fradragsberettigede ydelser hos SKAT

SE TEMA: BoligJobordningen

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.