Nørd igennem på Haveselskabets Cph Garden

Danmark har fået sin egen pendant til det store engelske haveshow, Chelsea Flower Show. Interessen er så stor, at man i år flytter showet ud til Ballerup, hvor der er bedre adgangsforhold.

Artiklens øverste billede

At briterne er vilde med haver, ved de fleste herhjemme nok godt. Men at danskerne nu er kommet i samme liga, overrasker måske alligevel nogle. Men ikke desto mindre kan Haveselskabet melde om så stor succes med sit kun to år gamle haveshow, CPH Garden, at man har valgt at flytte lokation fra Valbyparken til Marbækstien i Ballerup. Her vil der være bedre adgangsforhold for de forventede 19.000 besøgende, som var det antal, der lagde vejen forbi sidste år. Hvad betyder det, at Danmark har fået en pendant til Chelsea Flower Show?

»Jeg tror, at de færreste ved, hvad Chelsea Flower Show er. Men alle haveinteresserede ved godt, hvad det er. Det er – som kendere ved – et haveshow, hvor man bliver slået fuldstændig bagover, og den lignende følelse vil vi gerne forsøge at genskabe til CPH Garden. Og det lykkedes os ret godt i 2018, hvis vi selv skal sige det, da vi har fået mange positive tilkendegivelser fra ind- og udland, så det er tydeligt, at flere har øjnene op for det med haver,« siger Louise Møller, fagredaktør hos Haveselskabet, som oplyser, at cirka halvdelen af de besøgende kommer fra Fyn og Jylland – enten i arrangerede busser, med tog eller i egen bil.

Designerstol som grøn dekoration

På Cph Garden 2019 er det store trækplaster de otte showhaver, der, sammen med foredrag og debatter samt workshops og udstillingshaver, vil udgøre de oplevelser, som fremgår af programmet. Og der er så meget på programmet, at det næsten bliver svært at nå det hele – lidt ligesom når man er til møbelmesse i Milano eller på Roskilde Festival. Plukker man lidt tilfældigt i de tre dages haveshow, lyder det f.eks. på foredrag om små haver af Claus Dalby på showscenen søndag, foredrag om romantiske haver af Bente Scavenius fredag, pileworkshop hvor man kan lære at flette pilegren torsdag og stående langbordsmiddag med egen snack lavet af friske råvarer og nysankede planter ved Adam Engel og Jakob Ørnstrup.

Et af Cph Gardens temaer i år er ’Growing Classics/Classic Goes Green’, hvor man bl.a. kan opleve en ”Corona”-stol – designet af Poul M. Volther (1923-2001) i 1964 – som et ”gardenificeret hack” af arkitekt og designer Tine Mouritsen. Den skal bl.a. være med at til rykke på vores forestillinger om, hvad der kan lade sig gøre i haven.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen