Børn skal have gulvplads

Husk at børn skal kunne udfolde sig, når værelserne skal indrettes.?Vi har købt hus og er i gang med en gennemgribende renovering/modernisering. I det store har jeg styr på indretningen, men børneværelserne kan jeg ikke rigtig få has på.

Vi har Magnus på fire og Cecilie på to år. De skal have hvert sit værelse. På gulvene er der et blødt tæppe i en lys grå farve.

Magnus' værelse har indbygget seng med skuffer under og en hylde hele vejen rundt. Tøjet skal i skabe i gangen.

Cecilies værelse har indbygget skab til tøj. Hun har en Juno-seng, som hun fortsat skal sove i et par år endnu. Væggene er malet i en let lys lilla nuance og alt træværk i højglans hvid.

Magnus' værelse er jeg i tvivl om, tænker måske lyseblåt, men synes måske, det er lidt kedeligt.

De skal begge bruge opbevaringsplads til legetøj. Og så siddepladser - enten en bænk eller bord/stole. Jeg har forelsket mig i en Fat-boy sækkestol i camouflagestof, som jeg tænker på til Magnus. Mht. belysning har jeg en gammel prismelysekrone, som jeg forestiller mig kunne være sød i Cecilies værelse (i så fald lavt hængende i et hjørne).

Venlig hilsen

Charlotte Graversen

Hellerup

!Der er igennem det seneste årti kommet meget mere fokus på indretning af børneværelserne - og derfor også et stort udvalg af børnemøbler på markedet. Det er en lille verden for sig, og der er ikke noget at sige til, at både børn og voksne får en masse sjov ud af det.

Men i stedet for bare lige at købe ud fra udstillingen eller kataloget er der en del ting, man skal overveje, før man beslutter sig.

For det første skal møblerne være i en kvalitet, så de er sikre for børnene at lege på, omkring og med. Og hvis man virkelig gerne vil have, at børnene leger på deres værelser, er det vigtigt, at størrelsen på f.eks. stole/bænke og borde passer til barnets størrelse, som jo hele tiden ændrer sig.

Det er vigtigt, at der er så meget gulvplads som muligt. Det er nemt at fylde værelset med bedårende møbler, men hvor sjov er en togbane, hvis der ikke er plads til at sætte den frem?

Et par ting går igen i forslaget til disse to værelser. Børnene er stadig små, men er alligevel begyndt at lege og har derfor brug for gulvpladsen. I en stor reol - i Cecilies værelse hele endevæggen og i Magnus' værelse langs den ene væg - kan der opbevares en masse legetøj. Noget i kasser og kurve, og andet kan stå fremme. Bøger kan der også blive plads til.

Da de fleste børn, trods formaninger, kan finde på at kravle op, er det meget vigtigt, at reolerne er fastgjort til væggen - en legekammerat kunne måske også finde på at prøve kræfter.

I begge værelser er der også vist et lille bord med tilhørende stole/bænk. Der er plads til hinanden og et par venner, og der kan leges meget her - hvadenten man er dreng eller pige. Ligeledes er der i bege værelser vist en loftskinne med spots på, som oplyser reolen. I Magnus' værelse er der derudover vist en lampe (camouflage-rislampe) ned over bordet (dog ikke så lavt, den kan nås), og i Cecilies værelse vil prismelysekrone være helt oplagt.

Jeg har dog vist den midt i rummet, da jeg ikke føler, at lavt hængende lamper i et børneværelse er en god ide.

En knagerække kan også være meget anvendelig - også til legetøj. Cecilies kan måske være en tallerkenrække eller hylde med knage under, og Magnus' en sjov rustik knage, som følger op på camouflagestoffet og de grønne felter, jf. nedenstående.

Angående farver til Cecilies værelse vil det være fint at lave et felt på væggen (ved sengen) i en kontrastfarve - som f.eks. en afdæmpet rosafarve (NCS 2020-R10B), som vil passe fint til den eksisterende farve på væggene og de grå tæpper. Møblerne kan I holde i hvidt.

På Magnus' værelse vil det være helt oplagt at vælge en eller to af de grønne farver i Fat boy-stolens camouflagestof og igen lave et par felter på de, vil jeg foreslå, hvidmalede vægge. Alkoven med sengen i en mørkere grøn og et felt ved bordet i en lysere nuance (NCS350-G40Y og 2505-G40Y).

De små stole kan være sorte og bordet i træ, og reolen i sort eller træ. Og med et gardin for alkoven kunne der blive alle tiders hule.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.