Farligt affald ender i skraldespanden

Spraydåser og sparepærer er farligt affald. Alligevel ender det for ofte i skraldespanden.

Artiklens øverste billede
Sparepærerne ryger ofte ud sammen med det almindelige affald.

De gamle aviser ryger i papircontaineren. Og de tomme vinflasker og syltetøjsglas smides i flaskecontaineren.

Danskerne er gode til at sortere affald, hvis det er nemt at slippe af med det. Det er straks værre, når det drejer sig om affald, der af hensyn til miljøet skal skaffes af vejen.

Mere end hver anden smider spraydåser i skraldespanden og det samme gør hver tredje med deres sparepære, viser en analyse fra FDB.

Besværligt affald

Signe D. Frese, der er FDB’s specialkonsulent i miljø, siger, at det er for besværligt for folk at komme af med det farlige affald.

- Undersøgelsen viser, at mange sorterer det affald, som de har let ved at komme af med. Sådan noget som aviser og glas sorterer de fleste, sier hun og fortsætter:

- Men kan vi ikke umiddelbart komme af med spraydåsen, så vælger mange at smide den i skraldespanden.

Langt til containeren

Undersøgelsen viser, at mindre end én ud fire danskere synes, at de har en container til farligt affald inden for rimelig afstand, mens de fleste oplever, at avis- og glascontaineren er til at finde.

Faktisk ville 60 procent af danskerne gerne sortere deres affald mere. Det ønske skal imødekommes, mener Signe D. Frese.

- Vi kunne spare naturen for en masse forurening, hvis det var nemmere at skaffe sig af med affaldet på den rigtige måde. Men hvis vi skal sortere mere, så kræver det altså nemmere adgang til affaldscontainere, siger konsulenten.

/ritzau/

Læs også: Brug pæren - også når du skal af med den

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen