Overvejer fastbrændselsfyr

<p>Jeg har et oliefyr, der er ca. 10-15 år gammelt - og jeg synes, at det er meget dyrt at fyre med olie. Oliefyret leverer varme til ca. 110 m2 i radiatorer. Kan jeg spare penge ved at have et fastbrændselsfyr?</p>

Hvad er prisen og kan I evt. anbefale andre/bedre/mere miljøvenlige løsninger?

Venlige hilsner fra BenteSvar:

Om du kan spare penge ved at udskifte dit oliefyr med anden opvarmning, eksempelvis med et brændefyr kommer meget an på, hvor godt dit hus er isoleret, oliefyrets virkningsgrad, udgift til brændsel, samt omkostning og finansiering til anskaffelse af et nyt anlæg.Bygningsreglementet stiller krav til isoleringsstandarden i nye huse. I dag er kravet til energiforbrug blevet skærpet væsentligt, siden det første landsdækkende bygningsreglement i 1961. Men størstedelen af vores huse er opført før oliekrisen i 1973, hvor forbruget af energi ikke bekymrede os sådan, som det gør i dag. Et nyt hus opført i dag bruger 55 kWh/m2 pr. år og et dansk gennemsnitshus 140 kWh/m2 pr år.Er det teknisk muligt at isolere dit hus bedre, så er det nærliggende at udnytte denne mulighed, før der eventuelt tænkes på andre løsninger.En efterisolering af huset vil betyde, at radiatorerne skal levere mindre varme til rummet, for at opretholde den ønskede temperatur i boligen. Det betyder, at der spares penge, men det betyder også en bedre komfort inden døre. Ubehageligheder som kolde vægge, fodkulde og træk forsvinder måske helt. Ekstragevinsten er, at rumtemperaturen kan sænkes en grad, uden at det føles koldere at opholde sig i huset, hvorved der kan opnås en ekstra besparelse på op til 5 procent.På vores hjemmeside, www.energitjenesten.dk er der et simpelt regneark, hvor du kan sammenligne brændselsudgifterne ved forskellige opvarmningsformer. Anslår vi, at du bruger 2200 liter olie og 80 % af olien bliver til varme, så har huset et beregnet varmebehov på 17.600 kWh, som bruges til varme og varmt brugsvand. Med regnearkets priser bliver dine beregnede driftsudgifter følgende:Nuværende udgift: 16.969 kr.

Nyt oliefyr: 15.083 kr.

Brændefyr: 5.541 kr.

Pillefyr: 10.112 kr.

Jordvarme: 9.955 kr.

Efterfølgende kan du aflæse fordele og ulemper ved de forskellige muligheder:Nyt oliefyr:

Fordele: Billig investering, lang levetid, kondenserende teknik kan købes, kan fås som væghængt kedel, intet arbejde, godt sammen med solvarme. Ulemperne er: Dyrt i drift, udleder drivhusgasser, kræver lagertank, ved kondenserende drift kræves god afkøling. Kan købes installeret fra 35.000 – 60.000 kr. (højeste pris er ved kondenserende drift).Brændefyr:

Fordele: Billig opvarmningsform, CO2-neutralt, lokalt brændsel, anlægsstørrelse ingen betydning ved lille varmebehov, godt sammen med solvarme. Ulemperne er: Kræver meget arbejde, optager meget plads indendørs og udendørs, lagertank nødvendig, tab fra lagertank væsentlig, stor forskel mellem godt og dårligt anlæg, lagring af træ flere år frem, skærpede brandtekniske krav, irriterende at fyre om sommeren. Kan købes installeret fra 50.000 – 80.000 kr.Pillefyr:

Fordele: Billigere i drift end olie, CO2-neutralt, godt sammen med solvarme, mindre arbejde end ved brændefyring. Ulemperne er: Delvis importeret brændsel, kræver plads til kedel og lager, dårlig nytteværdi om sommeren, stor forskel mellem godt og dårligt fyr, skærpede brandtekniske krav, kræver jævnligt arbejde. Kan købes installeret fra 40.000 – 70.000 kr.Jordvarme:

Fordele: Billigere i drift end olie, driftsikkert, lang levetid, udnytter oplagret solvarme, bruger jord som varmelager, ingen skorsten, intet arbejde. Ulemperne er: Faldende ydelse og nyttevirkning når det er koldt, kræver jordareal, stor investering, stor varmtvandsbeholder, bruger elektricitet, udleder drivhusgasser. Kan købes installeret fra 105.000 – 130.000 kr. En luft/vand varmepumpe er billigere i indkøb, kræver ingen plads, men støjer og yder mindre på grund af afrimning af udedel.Du er velkommen at kontakte os på 70 333 777 for yderligere oplysninger.Venlig hilsen, Energitjenesten

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.